Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu "Te evacuez din sala!"

ro

27 Oct, 2008 20:00 557 Marime text

Acuzat de fals si uz de fals, seful CJC a vrut sa-l dea afara din sedinta pe consilierul PD-L Adrian Gheorghita

Daca ar fi trait, Caragiale ar fi descoperit o nesecata sursa de inspiratie in sedintele Consiliului Judetean Constanta. Ieri a avut loc un nou episod din circul pe care ne-am obisnuit sa-l vedem la aproape fiecare sedinta. Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a fost din nou la un pas sa-si piarda controlul, dupa ce a fost acuzat in mod direct de catre consilierul judetean PD-L, Adrian Gheorghita, ca ar fi indus in eroare alesii judeteni la votul HCJC nr. 266/2008 privind infiintarea SC Transport Calatori SRL Constanta. "La momentul supunerii la vot, hotararea avea doar o pagina si un sfert, acum are patru", a declarat Adrian Gheorghita. Democrat-liberalul a afirmat ca hotararea contine acum prevederi contrare fata de momentul supunerii la vot. "Voi face plangere penala impotriva dumneavoastra, domnule presedinte. Va acuz de fals si uz de fals", a spus democrat-liberalul, starnind rumoare in sala. La auzul invinuirilor ce i-au fost aduse, Constantinescu a luat foc, zbierand din toti rarunchii: "Da' cine esti dumneata sa ma acuzi pe mine?! Esti cumva procuror? Esti de la DNA?!". Amintindu-si brusc de faptul ca este presedintele Consiliului Judetean si ca poate face uz de metode de represiune prevazute de lege, Constantinescu a continuat cu strigatele, incercand astfel sa-l reduca la tacere pe consilierul care a indraznit sa conteste legalitatea procedurii de vot a CJC. "Va evacuez cu ajutorul gardienilor publici, daca mai continuati sa ma acuzati! Pacat de tineretea dumneavoastra! Faceti parte dintr-un partid care va pierde din nou alegerile", a tunat Constantinescu.

Legalitatea proiectelor, pusa la indoiala

Tot scandalul a pornit din momentul supunerii la vot a proiectului de hotarare nr. 13, privind mandatarea agentilor constatatori ai Consiliului Judetean Constanta si ai Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri in vederea opririi, pentru control in trafic, a autovehiculelor care circula pe drumurile judetene. Consilierul PD-L a atras atentia conducerii CJC asupra faptului ca proiectul de hotarare nu are avizul Comisiei Juridice. Constantinescu l-a contrazis, enervandu-se din cauza remarcii: "Cum puteti sa spuneti asa ceva, cand eu am vazut avizele tuturor comisiilor?!". De fapt, desi a spus ca nu vrea sa se enerveze, Constantinescu a inceput sedinta cu capsa pusa, readucand in discutie numele adversarului sau politic, Stelian Dutu, la dezbaterea primului proiect de pe ordinea de zi. El l-a acuzat pe Dutu ca a omis sa includa in proiectul Pavilionului Expozitional Constanta instalatia de gaze naturale si cea electrica.

Proiectele PD-L, blocate de PSD

Apoi, un alt punct nevralgic l-a constituit si momentul in care consilierul PD-L Adrian Gheorghita a afirmat ca vrea sa introduca trei proiecte de hotarare pe ordinea de zi. Primul, cel referitor la validarea consilierilor PD-L, ramasi fara mandat din cauza refuzului PSD, a fost luat in bascalie de Constantinescu, el declarand ca exista in acest sens un proces in instanta. Seful CJC a fost de acord doar cu proiectul de modificare a arondarii Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei. El a contestat si propunerea de revocare a HCJC 266, emisa de catre prefectul Constantei, spunand ca hotararea, aprobata cu majoritate simpla, nu avea nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri pentru ca nu este o hotarare ce priveste patrimoniul. Intr-un final, cand s-a supus la vot introducerea pe ordinea de zi a primelor doua proiecte propuse de Gheorghita, nu a fost posibil pentru ca pesedistii, care sunt majoritari, au votat impotriva.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii