Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratii Vasea vor sa-l cumpere pe Sarafu

ro

20 Sep, 2008 00:00 744 Marime text

Stila Sarafu, cunoscut drept apropiat al lui Lucian Calimarea, sare la gatul fratilor Vasea. Aflat in stare de arest preventiv, el a facut declaratii-soc, ieri, in fata judecatorilor Tribunalului Constanta.

Vizibil afectat de cele peste 20 de zile petrecute in spatele gratiilor, Stila Sarafu a rabufnit si a dezvaluit presiunile la care este supus de membrii gruparii adverse. Fara sa mentioneze nume, barbatul a afirmat ca motivul pentru care sta in arest este ca a rezistat presiunilor de a-si schimba declaratiile in dosarul in care fratii Vasea si apropiatii lor sunt acuzati de tentativa de omor calificat. "Mi s-au oferit bani, am fost amenintat si s-au facut tot felul de interventii pentru a-mi schimba declaratiile din dosarul in care sunt parte vatamata", a dezvaluit Sarafu. In fata judecatorilor, interlopul nu s-a sfiit sa relateze tensiunea in care traieste de cand dosarul fratilor Vasea a ajuns pe rolul instantelor: "Au incercat sa ajunga la mine prin apropiati, cunostinte comune, au vrut sa-mi dea bani, au incercat orice. Acum am ajuns in spatele gratiilor tot din cauza asta, iar ei fac presiuni ca as fi un pericol public". "Sunt o victima, nu fac parte din lumea interlopa, cum se tot spune despre mine, nu apartin niciunei grupari interlope", a afirmat Stila Sarafu. Acesta a mai spus ca adversarii lui incearca sa-l decredibilizeze din cauza dosarului in care sunt judecati fratii Vasea, in care el are calitatea de parte vatamata si este pionul principal al acuzarii.

"Nu sunt pericol public"

"Vor sa va faca sa credeti ca sunt un pericol public. Insa cum as putea prezenta eu un astfel de pericol in fata unor oameni de 150 - 200 kg, care fac prapad si lasa dezastru in urma lor pe oriunde trec?", s-a intrebat el retoric. Sarafu a precizat ca, nu intamplator, Gabriel Sebastian Gheorghiu, barbatul pe care a fost acuzat ca l-a agresat, este tocmai fratele lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, judecat, la randul sau, pentru tentativa de omor calificat. Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Cristel, fratii Traian si Mihaita Vasea, Usein Sali si Victor Serban, zis Gogu, sunt acuzati ca l-au lasat intr-o balta de sange pe Stila Sarafu, dupa ce l-au lovit cu paruri, bastoane telescopice, bate si cutite sau rangi metalice. Altercatia a avut loc in seara de 17 noiembrie 2006, in Clubul Imperial Bowling. Stila Sarafu sustine ca noile acuzatii care i se aduc sunt, mai degraba, o inscenare, menita sa-l convinga sa-si schimbe declaratiile in procesul fratilor Vasea sau sa-l decredibilizeze in fata instantei. Sarafu a mai spus ca i-ar fi fost imposibil sa-i rupa piciorul lui Gabriel Gheorghiu cu o singura lovitura, dupa cum au zis procurorii, din cauza ca, in urma bataii pe care a primit-o in Clubul Imperial, a ramas cu sechele grave. "Acum trei luni am suferit o noua interventie chirurgicala la maini. Cum as fi putut sa-l agresez eu, cand am bratele pline de suruburi si de tije?", s-a intrebat el retoric. Aproape dezarmat de lipsa de reactie a instantei, Sarafu a fost luat de cei doi politisti care il pazeau si dus inapoi in arest. Judecatorii au decis, insa, ca Sarafu trebuie sa ramana in spatele gratiilor.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii