Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hobby-urile bogatasilor Constantei

ro

17 Oct, 2008 00:00 779 Marime text

Yachturile, masinile rare, ultramoderne, dar si de epoca, obiectele de arta, tablourile de colectie, ori caii de rasa sunt doar cateva dintre pasiunile miliardarilor inscrisi in topul 500

Chiar daca au conturi de milioane de euro, bogatii Constantei, identificati in topul celor 500 de miliardari, intocmit de ziarul "Adevarul", au si ei pasiunile lor, la fel ca oamenii de rand. "Unul dintre cei mai importanti armatori romani", asa cum este descris in clasamentul cotidianului, are o viata extrem de activa, in programul sau de lucru avand timp special rezervat pentru doua zile dedicate sportului. Fost jucator de handbal pe vremea tineretii sale, Corneliu Idu "nu si-a pierdut timpul cu pasiunea pentru sport, care l-a manat sa investeasca cinci milioane de euro intr-un club". Adolf Baclea, ocupantul locului 71 si al treilea milionar constantean, "omul priceput la toate", "a investit, de-a lungul timpului, in domeniul constructiilor, in management si imobiliare". "Are proprietati in strainatate, colectioneaza obiecte de arta, fiind pasionat de statuete vechi si tablouri. O alta pasiune sunt caii de rasa, in proprietatea lui aflandu-se, in prezent, zece armasari pur-sange".

Lazia, cititor de performanta

Mohammmad Murat, al 77- lea milionar constantean, a investit, alaturi de fratele sau, in fotbal, "insa in ligile inferioare din campionatul romanesc". Incadrat la grupa bogatilor sub 100 de milioane de dolari, Constantin Fratila, clasat pe locul 101, este, conform aprecierilor din Topul celor 500, unul dintre cei mai bogati investitori la Bursa, tranzactionarea actiunilor pe care le detine fiind una dintre pasiunile sale. Pasiune rara in ultima vreme, mai ales a miliardarilor zilelor noastre, sunt cartile. Lucian Lazia, cel aflat pe pozitia 120, este pasionat de carti vechi, tablouri si statuete. "Isi petrece timpul liber citind si adora sa conduca masina personala, Mercedes ML. Sotia mea este pasionata de carti de cand se stie. Am reusit sa strangem foarte multe exemplare si am si cateva piese rare". Lazia se lauda cu camera sa de 12-14 metri patrati, plina de carti si cu pasiunile sale: istoria, tablourile, statuetele rare - evaluate la un milion de euro - si calatoriile exotice. Detine cateva zeci de carti despre istoria Dobrogei, iar piesele rare "sunt doua carti, una din secolul al XVI-lea si alta din secolul al XVII-lea".

Yachturi si motoare

Florin Carstocea, detinatorul pozitiei 125, este pasionat de yachting, compania lui de suflet fiind Neptun Yacht. Este atras de fotbal si jocuri de noroc, si are "un Lexus de ultima generatie si un Audi A8". Se pare ca sportul care l-a "incoronat" ca rege i-a adus marelui fotbalist, Gheorghe Hagi, contracte de publicitate cu firme de renume mondial. Vasile Costea, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de la malul marii, clasat pe locul 258 al bogatasilor, este pasionat de schi si masini. "Cel mai mult imi plac masinile Mercedes, motoarele si partia de schi fiind alte doua elemente de relaxare. Merge la schi in Italia si Austria de cel putin doua ori pe an". "Fratele de top" al primarului din Eforie, Liviu Brailoiu, pe locul 316 national, se pare ca a facut o pasiune din a derula activitati pe alte meleaguri. Acesta are afaceri in Spania, in domeniul turismului, transportului de calatori si industriei textile.

Sport, arta si masini

Detinatorul unui numar impresionant de firme, 26, Sorin Strutinsky, este un impatimit al voleiului si a pompat bani grei in voleiul constantean in ultimii cativa ani, fiind finantatorul echipei Tomis Constanta. Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, este pasionat de masini, detinand un Jaguar si un Land Rover. Pe langa afacerile de milioane pe care le are la cele sase firme, Constantinescu "detine o colectie de tablouri, una de timbre si alte obiecte de arta, a caror valoare nu a fost evaluata". La egalitate, se afla primarul tomitan, Radu Mazare, fost jurnalist, "cel care se ia in piept cu conducatorii tarii". Mai mult, este binecunoscuta pasiunea sa pentru masinile de epoca, detinand in acest sens un Morgan si un Willis, dar si un Jaguar si un Cadillac Escalade.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii