Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Popescu a demisionat din fruntea PD-L Constanta

ro

09 Aug, 2008 00:00 517 Marime text

Gestul sau este privit de unii membrii ai Biroului Permanent Judetean(BPJ) al partidului ca fiind firesc, date fiind frictiunile interne din organizatie.

De altfel, potrivit acelorasi surse, Popescu a fost aproape de a face acest gest in cadrul intalnirii BPJ-ului de marti de la Valu lui Traian. Luat la rost de cativa membrii PD-L, seful baroului constantean a iesit furtunos din sala iar la revenire a incercat sa prezinte o figura autoritara celor prezenti. Pentru alti membrii BPJ, demisia este o adevarata surpriza greu de crezut si mai greu de digerat de vreme ce parlamentarele se apropie cu repeziciune si organizatia Constanta nu a reusit sa se trezeasca din dusul aspru al alegerilor locale. De altfel, si atitudinea celor de la Centru nu s-a dovedit in totalitate impartiala. In vreme ce unii certificau demisia lui Ion Popescu din functia de presedinte, altii dadeau vina pe faxul de la partid care, defect fiind, nu primise nicio astfel de intentie din partea Constantei. "Poate a fost trimisa si este inregistrata in memorie. O sa vedem maine (azi-n.r.)." Nimeni, din cei fideli BPJ-ului condus de Popescu, nu-i intelege acestuia gestul pe deplin. Parerea unanima a acestora este ca avocatul nu a mai rezistat si a cedat nervos presiunilor din organizatie. Acestia sustin ca au incercat sa-i explice lui Popescu si faptul ca excluderile in bloc nu aduc niciun serviciu PD-L-ului si nici nu sunt binevazute de conducerea centrala. De altfel, semnalele de la Bucuresti erau clare: partidul nu-si permitea sa piarda atatia primari cati se prezentau la adunarile "de socializare" ale celor exclusi. Tot la intalnirea de la Valu lui Traian se luase in discutie si reprimirea exclusilor in partid, numai trei dintre ei urmand a ramane definitiv in afara organizatiei. Cei vazuti ca indezirabili sunt: deputatul Stelian Dutu (a carui demitere din PD-L va fi luata in discutie la Consiliul National de Coordonare al partidului de saptamana viitoare), Danut Moisoiu si Mihai Petre.

Victoria lui Mazare

Sunt voci in PD-L Constanta care spun ca demisia vine ca urmare a declaratiilor facute de edilul Constantei referitoare la cunostintele comune pe care acesta le are cu Elena Udrea. Acestea veneau peste cele spuse de Stelian Dutu cu privire la legaturile avute de unii membrii de partid, nu dintre cei exclusi, cu familia Mazare. Cert este ca framantarile din PD-L Constanta il avantajeaza pe primarul orasului. Pe langa faptul ca i-au adus un scor nesperat si o majoritate aproape de absolut in Consiliul Local Municipal (CLM), PSD-Mazare nu are nicio opozitie. Nu se stie inca daca demisia lui Popescu este sau nu in avantajul lui Dutu, de vreme ce deputatul democrat-liberal este vazut de conducerea de la Bucuresti ca fiind artizanul miscarilor din ultima vreme din organizatia constanteana.

Adrian Videanu, Sulfina Barbu, Anca Boagiu sau Vasile Blaga?

Regele a murit, traiasca regele! Dar care dintre ei. Pentru ca, desi la intalnirea Asociatiei Comunelor din Romania de saptamana trecuta s-a vehiculat numele lui Adrian Videanu care ar urma sa vina ca presedinte interimar al organizatiei constantene, aseara lista cu posibilii presedinti se marise. Printre cei care ar avea sanse sa redreseze situatia de la Constanta se aflau nume grele, de fosti ministri: al Mediului, Sulfina Barbu, al Integrarii Europene, Anca Boagiu, si chiar al Internelor, Vasile Blaga. Nu este exclusa nici varianta care a fost negociata la inceputul saptamanii, la Bucuresti: instalarea conducerii numita la CCJ-ul de sambata cu Constantin Chirila presedinte.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor} {autor} Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii