Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Izgonirea "nepotului" lui Moisoiu

ro

21 Oct, 2008 20:00 1005 Marime text

Consilierii locali vor ridica maine cartonasele pro sau contra pentru a vota Consiliile de Administratie ale RATC, RADET, RAEDPP si SCIL Confort Urban.

De pe cele listele de propusi pentru a decide destinele institutiilor lipseste un nume devenit important de la o vreme incoace: Cristian Pindichi. Cunoscut mai degraba ca fiind "nepotul" exclusului din PD-L, Danut Moisoiu, Pindichi a pierdut postul de membru al Consiliului de Administratie al RAEDPP. Si asta datorita caderii in dizgratie a "unchiului". De-a lungul mandatului sau la Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, "nepotelul" nu a stat degeaba. Ba chiar ar fi putut fi banuit de concurenta neloiala. Asociat, impreuna cu George Dununa la societatea DCG Corporation SRL, Pindichi s-a dovedit a fi un bun afacerist. Si asta chiar daca majoritatea business-urilor sale se legau, intr-un fel sau altul de Moisoiu. Firma, cu sediul pe bd. Al. Lapusneanu, detine printre altele si Q'S INN-ul de langa Grand.

Afaceri... ca la piata

Societatea are si un contract de inchiriere pentru Piata agroalimentara, intelegere pe care a pus mana cu doar o luna inaintea alegerilor din 2004. Zvonacii din fostul PD, devenit PD-L, spun ca acesta ar fi pretul tradarii lui Stelian Dutu de catre Moisoiu. Aceeasi firma mai are puncte de lucru la Mamaia, Popas III Kilometrul 2, un altul pe bulevardul Tomis, la numarul 57, pe Ferdinand numarul 7 si, in acelasi imobil cu "unchiul" Danut, pe bulevardul Mamaia numarul 296. Acuzatiile de concurenta neloiala vin din faptul ca Pindichi are pentru piata un contract cu regia din al carui Consiliu face parte. Vechiul CA era format din Pindichi, Radu Babus, Decebal Fagadau, Ovidiu Tanase Cristian, Titus Mircea Dobre, Sorin Lucian Ionescu si Stelian Nicolae Fronescu. Din noua administratie fac parte directorul Radu Babus (director general RAEDPP), Madalina Motataianu (director Directia administrare imobile RAEDPP), Ecaterina Faraon(director Directia juridica RAEDPP), Ovidiu Tanase (director Directia invatamant RAEDPP), Dan Liviu Bleau (subinginer), Ilie Florian (jurist) si Sorin Lucian Ionescu (director adjunct Teatrul de Stat Constanta).

Secretara la Conpress, administrator la RADET

Si Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice va avea un Consiliu de administratie nou-nout, pe care alesii locali il vor vota maine. Lista este formata din Ilie Rachieru (director), Tanase Tulica (subinginer-pensionar), Cristina Donea (secretara Conpress Grup), Gheorghe Scriosteanu (pedagog Grup Scolar Industrial IG Duca), Madalina Radu (contabil), Teodora Pintilie (jurist Complexul Muzeal de Stiinte ale naturii) si Tincuta Doga (referent Primaria Municipiului Costanta). Pe de alta parte, CA-ul RATC-ului ii include pe Dumitru Coiciu (director), Danut Mustatea (tehnician), Gheorghe Crantea (tehnician electromecanic APMC), Chiamiran Afuzii (pensionar), Nicolae Fronescu (director Directie targuri, piete si oboare - RAEDPP), Vasile Otelea (presedinte filiala judeteana BNS) si Remus Macovei (colonel in rezerva - pensionar). In ceea ce priveste soarta SCIL Confort Urban, aceasta va fi decisa de Mugur Voinescu (inginer-sef productie-SCIL), Constantin Bavaleta (economist-pensionar), Marian Mihoci(inginer-sef sectie Confort Urban), Cristina Gabriela Teodoroiu (contabil), Constantin Galusca (tehnician mecanic - RIG Service), Maria Oprea (profesor scoala generala nr. 24) si Claudiu Radulescu (director adjunct SCIL).

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii