Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, certat de alegatori

ro

03 Sep, 2008 00:00 727 Marime text

Primarul este tras la raspundere pentru lipsa dialogului direct cu cetatenii si dezinteresul manifestat in ultima perioada

Nu stim daca evenimentele organizate in ultima vreme i-au mai permis primarului Radu Mazare sa-si "viziteze" blogul personal si, cu atat mai putin, sa raspunda celor "nedumeriti". Cert este ca, la rubrica "Cu ce te pot ajuta?", constantenii nu contenesc sa-i pune edilului fel de fel de intrebari. Nedumerirea oamenilor vine abia dupa ce au incercat sa-si rezolve problemele pe cont propriu si, fara a primi explicatii de bun simt, spera ca, prin intermediul blogului primarului, cineva se va sesiza si va interveni. Spre exemplu, Alexandra Raducanu ii aducea la cunostinta edilului ca, desi s-a casatorit din luna mai 2007, nici pana la ora actuala, tanara familie nu a reusit sa intre in posesia banilor promisi. La finele lunii trecute, ea ii scria primarului Radu Mazare: "Am scos actele pe data de 05.05.2007 dupa doua zile m-am dus pe Ecaterina Varga si mi s-a spus sa vin in toamna dupa bani. Eu m-am dus in luna iunie si mi-a spus ca nu mai primim niciun ban. Exista vreo rezolvare in acest caz?". Cu doua zile inainte, un domn Romica ii confirma primarului Radu Mazare ca in orasul pe care-l pastoreste, oras european cu pretentii, exista zone in care utilitatile lipsesc cu desavarsire. "Am si eu o intrebare. Cand o sa ajunga utilitatile (apa, electricitate, trasarea tuturor strazilor...) si in cartierul Constanta Sud (Veterani)?", se intreba nedumerit constanteanul.

Nemultumirile cetatenilor

O alta "rubrica" de pe blogul primarului Radu Mazare se intituleaza "Ce nu iti place la mine?". In data de 30 august, aici era postat un mesaj de la Gabi, prin care i se aducea la cunostinta edilului ca "acel ceva care s-a facut in Constanta incepe sa se duca dracu...". In continuare, va prezentam integral mesajul lui Gabi, un alt utilizator al blogului primarului. "Ce s-a mai facut in Constanta sunt acele cosmelii pentru batrani unde de fapt se aduna toti boschetarii care joace rumy pe bani (exemplu: Badea Cartan). Oare cine ar trebui sa se ocupe de sesele, de trotuare, care dupa ce ca nu s-au mai reparat s-au mai si stricat pentru reparatii tevi si s-au umplut cu pamant. Oare cine naiba se ocupa de asa ceva? Mizeria ne copleseste, cainii si pisicile ne vor manca intr-o zi, cereri nerezolvate si totusi....... Brazilia. Mamaia a ramas aceeasi... basca ceva mai intuneric. Parcul Tabacariei arata ca dupa razboi. De cand nu va-ti mai plimbat pe acolo?????.... v-ati infecta de gunoaie si v-ar manca si cainii. Incepuse-ti atat de bine dar asta a fost tot. Totul e jalnic. Totul se face incet si prost. Chiar suntem asa de incompetenti. Nu cred ca ne meritam soarta. Nu exista inspectori de zona??? Ce naiba se intampla???? Bani sunt pentru ca barierele si caracatitele au functionat. Mai mergeti pe jos, puneti-va oamenii pe strazi, dati amenzi pentru gunoaie aruncate, reparati, verificati cum se face curatenia, verificati cum se repara, face-ti ceva. Imi vine sa mor cand vad ca nimic nu se mai face, iar atunci cand se face ma iau cu mainile de cap (o roaba de asfalt aruncat aiurea pe o strada jegoasa, un copac taiat de la un metru de la pamant - va dau o mie de exemple). Voua va place?"

Cetateanul ingrijorat

"Remarci" vin si din partea lui "lexick", care-i reproseaza lui Mazare: "In acest ultim mandat aveti de gand sa aduceti Constanta in acelasi stadiu jalnic ca cel de acum 8 ani? (...) In afara de Brazilia ati mai circulat prin Constanta domnule Primar? Strazile incep sa cedeze, asfaltul s-a transformat si se transforma incet-incet in cratere (din nou), in afara de trei bulevarde si eventual niste strazi mai mari restul e la pamant.... (...) Podul IPMC e varza murata, intersectia 101 cu 102 e cea mai varza din oras (...)Veti sta 4 ani nefacand nimic, dar absolut nimic pentru a recupera sumele colosale ce au fost investite in campanie. Pana la urma NU AVETI NEVOIE SA FACETI NIMIC, pentru ca nu mai candidati, deci nu mai aveti nevoie de PROSTII de constanteni..." Cetateanul ingrijorat de soarta orasului ii sugereaza primarului Mazare sa ofere concetatenilor sai posibilitatea de a-i spune direct "problemele adevarate" si sa nu-i mai lase pe asa-zisii sai consilieri "care au tot felul de firme si afaceri" sa ii "umple capul cu minciuni ca totul e verde si frumos".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii