Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, in tandreturi cu Moisoiu

ro

24 Oct, 2008 00:00 811 Marime text

Sedinta de Consiliu Local care a avut loc ieri a stat sub semnul debandadei

Putini au fost alesii locali care au stat locului si au votat, cuminti, hotararile de pe ordinea de zi. Cei mai multi s-au plimbat de colo-colo, au vorbit intre ei sau pur si simplu se gandeau la ale lor. Din cand in cand, presedinta sedintei, PSD-ista Antonella Marinescu, isi mai apostrofa colegii cu atitudine de profesoara: "V-ati plictisit? Aveti nevoie de o pauza? Hai, ridicati cartonasele! Votati!". Indemnul nu era spus la intamplare, pentru ca cei mai multi dintre consilieri nici macar nu s-au sinchisit sa-si arate optiunea in vot, considerand ca opinia lor este lesne de inteles ca fiind una pozitiva. In debutul intalnirii democrat-liberalul Mircea Banias a depus juramantul de consilier local. Acesta il inlocuieste pe Ion Popescu, colegul sau de partid, care a renuntat la scaunul din Consiliul Local.

Antonella nu mai este blonda

Dupa momentul solemn, in care numai o parte dintre consilieri au considerat ca este oportun sa se ridice in picioare, Antonella Marinescu a preluat microfonul pentru a incepe treaba. Numai ca amplificatorul de sunet a refuzat sa-si mai faca treaba. "Face fite", s-a lamentat social-democrata. I s-a dat un microfon nou si a replicat emotionata: "Acum am doua". Presedinta de sedinta a facut furori printre reprezentantii sexului tare. Imbracata intr-un deux-piece negru, Antonella a renuntat la blondul care o facuse celebra, optand pentru o podoaba capilara castanie. Schimbarea i-a multumit pe colegii sai din Consiliul Local.

Zelca, pe suplimentara

Sedinta a debutat cu anuntarea faptului ca exista o ordine suplimentara cu sase puncte, dintre care unul a fost retras din start. Nu mare ne-a fost surpriza sa-l regasim pe convocatorul suplimentar si pe prietenul lui Radu Mazare, Costica Zelca. Consilierii au votat in unanimitate PUZ-ul pentru blocul cu zece etaje pe care patronul hotelului Oxford vrea sa-l construiasca pe bulevardul IC Bratianu.

Dragoste intre partide

Agitatia generala s-a transmis si asupra edilului Mazare. Imbracat in kaki, seful administratiei locale parea obosit si plictisit. A stat putin, a plecat, s-a intors, a trimis sms-uri si a vorbit cu unii dintre colegi. Locul nu parea sa si-l gaseasca. Intr-una dintre pauzele cerute de numararea voturilor de pe buletine, Mazare s-a apropiat, la propriu si la figurat, de unul dintre presupusii sai adversari politici: Danut Moisoiu. Retrasi, cei doi au stat de vorba minute bune, foarte apropiati. Intimitatea nu le-a fost deranjata decat de reinceperea lucrarilor. Totusi, oricine putea observa ca s-a facut pace intre partide. Sau poate ca excluderea lui Moisoiu din PD-L il face pe edil sa-l placa si mai tare. In orice caz, partidele au interactionat foarte bine. Trioul Danut Moisoiu - Nicolae Moga - Ovidiu Cupsa a starnit chicoteli din cauza pupaturilor si imbratisarilor amicale de la care nu s-au putut abtine. De altfel, PNL-istii au vorbit in mai multe reprize cu Moga. Intr-una dintre intrevederi, poate din cauza emotiilor, Nicolae Manea a spart un pahar. Evident, intamplarea a starnit din nou hohotele de ras ale asistentei. S-au distrat, au barfit si au plecat. Unii consilieri au pus coada pe spinare chiar inainte de finalizarea votului.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii