Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minte popa Tanasescu?

ro

28 Oct, 2008 00:00 640 Marime text

Parintele Ciutoiu sustine ca a fost drogat

Patru slujitori ai Domnului s-au reunit, ieri, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru a drege situatia in care se afla colegul lor. O ancheta interna este in derulare, dar primele rezultate indica faptul ca preotul Florin Chitoiu, care slujea la biserica de lemn Sfantul Andrei din Cernavoda, ar fi fost drogat in momentul in care a fost inregistrat filmuletul pentru adulti. Scandalul in centrul caruia se afla, din nou, fetele bisericesti a pornit de la o pelicula, realizata la inceputul lui 2004. In imagini apare preotul Ciutoiu, numit de anonimul ce a postat filmuletul pe Internet "perversul Cernavodei". Acesta isi fumeaza linistit tigara, iar o tanara goala il incita la un act sexual, ce are loc ulterior. Potrivit lui Eugen Tanasescu, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, povestea a inceput in urma cu patru ani, pe cand Ciutoiu era slujitor al Domnului de doi ani. "A fost solicitat insistent sa efectueze un serviciu religios in Bucuresti. I s-au facut promisiuni ca va primi un ajutor pentru finalizarea constructiei bisericii, care s-au dovedit a fi un pretext. In realitate a fost dus la un local din Capitala, unde a servit masa. La un moment dat, s-a retras, iar in absenta sa, parintele presupune ca i s-ar fi pus substante halucinogene in bautura", explica acesta.

Serviciu religios sau party?!

Povestea preotului filmat in timp ce facea sex este ca, dupa ce a servit ce-i dadusera gazdele, a inceput sa se "simta straniu" si a fost invitat sa continue "discutia" intr-un apartament, unde se presupune ca n-ar fi trebuit sa aiba loc serviciul religios. "In schimb, a ramas singur in camera, doar cu femeia care apare in film, si, la un moment dat, aceasta a inceput sa-l dezbrace si sa-i faca avansuri sexuale", continua purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei. Se pare, insa, ca exista doua ipoteze ale modului in care Florin Ciutoiu a ajuns in patul femeii. Cateva ore mai tarziu, la un post de televiziune locala, Tanasescu vorbeste, de fapt, despre o petrecere la care ar fi participat Ciutoiu, alaturi de alti trei cunoscuti din Cernavoda. Veselia a continuat, se pare, si in dormitor.

Constient, dar fara vlaga

Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei, fata bisericeasca, ale carei actiuni au indignat o tara intreaga, s-a simtit confuz la momentul respectiv si se presupune ca ar fi fost drogat. "Chiar daca a constientizat ceea ce i se intampla, nu a reusit sa se opuna", explica Tanasescu. Dupa doua saptamani de la incident, Ciutoiu primea un telefon de la un barbat ramas anonim, care-i sugera sa aiba grija pe viitor de modul in care se va comporta. Nu a sesizat politia si nici nu si-a anuntat superiorii, pana in urma cu cateva zile, cand, printr-un memoriu adresat Arhiepiscopului Tomisului, a cerut sa fie suspendat pana la lamurirea situatiei. Ancheta pare sa se afle intr-un punct mort, pentru ca, asa cum spun fetele bisericesti, va fi greu sa dea de petrecaretii care l-au filmat pe preot. Pe de alta parte, in acest moment, superiorii lui Florin Ciutoiu spun ca nu exista niciun indiciu ca persoana care a pus filmuletul pe CD-uri si l-a trimis la doua televiziuni locale ar fi George Ciulei, al doilea preot al bisericii de lemn. De asemenea, Arhiepiscopia neaga ca intre cei doi ar fi existat neintelegeri.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii