Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Spataru "Propun un nou tip de a face politica, o noua viziune"

ro

08 Nov, 2008 00:58 1973 Marime text

ionel_spataru.jpgCandidatul PNL considera ca e nevoie de o noua generatie de deputati, mai bataiosi, mai dinamici, cu putere de munca, tineri, inteligenti si descurcareti.

Directorul Oficiului pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara, Ionel Spataru, este unul dintre cei trei tineri sustinuti de PNL Constanta in alegerile parlamentare din 30 noiembrie. La nici 30 de ani, el si-a convins colegii de partid ca este decis sa se implice in schimbarea mentalitatii si a nivelului de trai al romanilor.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul unde candidati?


In primul rand, inainte de a vorbi de proiectele care pot fi promovate in Colegiul 5, unde candidez, trebuie sa ne raportam la rolul parlamentarului in sistemul de vot uninominal. Acest nou sistem de vot introdus de catre PNL creeaza o mai mare apropiere intre alegator si parlamentar, intre oameni si Parlament. Parlamentarul va avea datoria de a se implica in mod activ in viata comunitatilor locale si in gasirea unor solutii pentru dezvoltarea acestora. El trebuie sa devina un liant intre administratiile publice locale, intre acestea si Guvern, si un sprijin in atragerea si promovarea unor proiecte, in obtinerea de fonduri si investitii. In ultimii ani, Romania a avut cel mai mare ritm de crestere economica, iar o parte din aceasta trebuie sa se intoarca spre oameni. De asemenea, avand in vedere integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, s-a deschis perspectiva atragerii de fonduri europene pentru proiectele mari, ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii, turismului, mediului de afaceri etc.

In acest context, cred ca un rol important al parlamentarului va fi acela de a reusi sa sprijine administratiile publice locale, indiferent de culoarea politica a edililor, in accesarea fondurilor europene sau guvernamentale. Numai in acest fel pot fi promovate proiecte majore de dezvoltare a zonei, care nu ar putea fi niciodata sustinute doar prin fondurile locale.

Si vorbesc, in primul rand, despre dezvoltarea turismului, atat in zona Mangaliei si a statiunilor aferente, unde nu s-a mai investit de peste 12 ani, dar si in celelalte localitati situate pe litoral, Limanu si Costinesti, care au o traditie in turism, cat si a comunelor Tuzla si 23 August, care, desi beneficiaza de o pozitie favorizata, nu s-au axat pe o dezvoltare turistica. Trebuie inteles ca numai prin realizarea unor investitii majore in infrastructura si utilitati, pentru a atrage investitori privati, si prin sprijinirea mediului de afaceri poate fi dezvoltata din nou aceasta zona.

De asemenea, vreau sa sprijin administratiile locale in accesarea fondurilor pentru realizarea unor proiecte de interes imediat: asfaltarea drumurilor in Tuzla, iluminat public, apa potabila si infrastructura rutiera in Pecineaga, reteaua de canalizare in Limanu, introducerea sistemului de gaz si reabilitarea termica a locuintelor in Mangalia si in celelalte localitati etc.

Desigur, principalul rol al unui parlamentar este acela de a promova si sprijinii proiecte de lege. Insa nu voi fi atat de ipocrit incat sa promit oamenilor ca voi promova o lege sau alta, deoarece daca singurul meu angajament pentru un mandat de patru ani va fi sa promovez una sau doua legi, inseamna ca oamenii ma vor trimite pe degeaba in Parlament. Eu candidez din partea unui partid care, vreme de patru ani, a demonstrat ca se tine de promisiuni si a determinat cea mai mare crestere economica, in mare masura aceasta intorcandu-se catre cetateni, prin dublarea salariilor, pensiilor si crearea unor noi locuri de munca. Desigur ca mai sunt multe de facut, iar prin activitatea mea, ca parlamentar, voi contribui la continuarea proiectelor initiate de PNL.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Directiile de actiune ale PNL au vizat intotdeauna dezvoltarea economica si, pe baza dezvoltarii economice, bunastarea pentru oameni, prin investitii, crearea unor noi locuri de munca, salarii mai bune, pensii mai mari. Nu vad cum aceste proiecte ar veni in contradictie cu interesele comunitatii.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Cred ca judetul Constanta are nevoie de o noua generatie de deputati, mai bataiosi, mai dinamici, cu putere de munca, tineri, inteligenti, descurcareti. Eu le propun un nou tip de a face politica, le propun o noua viziune, o viziune liberala, de dreapta, axata pe dezvoltare. Am in vedere si faptul ca principalii contracandidati sunt oameni care au avut posibilitatea, peste 10 ani, sa demonstreze ceea ce pot si faptul ca au fost sanctionati de electorat demonstreaza ca nu si-au respectat promisiunile si nu mai au ce oferi.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Cunosc zona de foarte multi ani, nu ma confrunt cu problemele ei pentru prima data. Aceasta este zona in care mi-am petrecut o mare parte a copilariei si o cunosc asa cum arata acum multi ani si asa cum arata acum. Este adevarat, insa, ca, de cand m-am hotarat sa candidez in acest colegiu, am avut mult mai multe deplasari si intalniri cu oamenii, care m-au ajutat sa descopar si problemele lor personale, de zi cu zi.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?


Nu voi putea face niciodata asa ceva. Vorbeam mai devreme despre un alt mod de a face politica. Sa vina un batran la mine si sa-mi spuna ca pensia lui este prea mica, la cat de scumpe sunt toate, si eu sa iau o figura miloasa, sa-i intind o punga de zahar, care nu i-ar ajunge mai mult de doua saptamani, sa-i zambesc ipocrit si sa-i cer sa ma voteze, ca din Parlament, de la Bucuresti, voi avea grija de el? Batranul acela ar putea sa fie la fel de bine bunicul meu, iar bunicii mei sunt oameni demni! Romanii trebuie sa aiba demnitate!

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?


Am ales sa ma implic in politica inca de la varsta de 18 ani si incerc sa aduc un suflu nou. Castigarea alegerilor ar reprezenta ca toata munca mea din ultimii ani nu a fost in van. Am pornit de jos, iar toate realizarile mele sau datorat si faptului ca, la momente de rascruce, am avut norocul sa intalnesc oameni care m-au ajutat. Din acest motiv, oricand am putut, am incercat sa ii ajut si eu pe ceilalti. Din functia de parlamentar voi putea sa ii ajut mai mult decat in prezent.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?

Candidez pentru a castiga si sunt foarte increzator in rezultat. Pot sa afirm ca sunt, in general, un invingator. Pun mult suflet in ceea ce fac si asta m-a ajutat intotdeauna sa realizez ceea ce imi propun. Ultima competitie am pierdut-o in clasa a treia, cand nu am fost ales sef de clasa. Anul urmator, insa, am fost. Caracterul unui om puternic este dat de experientele pe care le are in viata si de modul in care reuseste sa invete din esecuri si sa persevereze. Daca nu castig, inseamna ca oamenii nu au nevoie de tipul de om politic pe care il reprezint, ca poate nu a venit inca vremea schimbarii. Insa eu sunt increzator ca cetatenii s-au saturat de promisiunile desarte ale unor oameni care au avut posibilitatea sa demonstreze ceea ce pot, ani de-a randul, si au esuat.

Cu ce bani va finantati campania electorala?


In cea mai mare parte, cu banii proprii, insa si cu sprijinul multor prieteni care au crezut si cred in mine.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?

Am 28 de ani, am o familie si un baietel de numai patru luni, care, pentru mine, reprezinta totul. Familia este pe primul loc in viata mea si nu pot sa concep o astfel de situatie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii