Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu "Nu ma duc in Parlament sa ma imbogatesc"

ro

07 Nov, 2008 02:55 1500 Marime text

mihai_lupu.jpg"Le spun oamenilor un lucru: la momentul in care un politician da bani alegatorului, e ca si cum te-ai duce la magazin. Ai dat banul, ai luat votul".

Candidat in Colegiul 2 la Camera Deputatilor, actual consilier judetean si director al uneia dintre cele mai mari societati din tara, Oil Terminal, Mihai Lupu considera ca, pentru a obtine votul cetatenilor, trebuie sa te prezinti asa cum esti. "Eu sunt unul de-al lor, cu parinti de la tara si, impreuna cu cei patru frati, am pornit de jos, am trecut prin toate etapele".

Ce proiecte veti promova ca parlamentar pentru colegiul in care veti candida?

In primul rand voi promova proiectele care se canalizeaza pe fiecare categorie sociala si de varsta. De asemenea, voi milita pentru egalitatea de sanse, pentru copiii care merg la scoala, la tara si oras. In acest sens voi avea o initiativa prin care agentii economici care vor sustine financiar copiii de la tara, pentru a-si finaliza studiile, sa beneficieze deduceri de impozite. Cand vorbesc despre copii, ma refer si la o stabilitate a cadrelor didactice si a cadrelor medicale. S-ar putea incheia un protocol cu primaria, in vederea construirii de case pentru cei care vor sa se stabileasca acolo. Mai mult, de la nivel central s-ar putea aloca fonduri pentru aceste categorii astfel incat sa isi poata intemeia o familie. Stimularea fermierilor prin crearea unor centre de colectare a produselor animale si vegetale si prelucrarea acestora. Pentru pensionari voi initia o lege de recorelare a pensiilor, care sa le permita tuturor sa traiasca decent. Voi cere sa se faca o evaluare a tuturor celor care beneficiaza de acest ajutor social pentru a vedea in ce masura este in concordanta cu realitatea.

Eu mi-am propus sa am o comunicare buna cu fiecare primar din colegiul electoral pe care l-as reprezenta.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am fost in toate localitatile arondate colegiului meu si am avut o serie de discutii cu cetatenii de acolo. Cea mai grava problema cu care se confrunta acestia este legata de saracie. Oamenii de rand vor ca cel care ii va reprezenta in Parlament sa vina sa stea de vorba cu ei.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?

Nu cred ca un om politic ar fi impotriva unui proiect care sa satisfaca interesele omului. Sunt convins ca i-as putea convinge pe colegii mei ca un anume proiect este viabil, in interesul oamenilor si realizabil, nu este utopic si, mai ales, vine in contextul necesitatilor omului.



De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?

Pentru ca omul sa te voteze, trebuie, in primul rand, sa te vada. In al doilea rand trebuie sa te prezinti asa cum esti, aspectele care te recomanda, astfel incat sa-i convingi ca meriti sa fii votat. Eu le spun ca sunt tot unul de-al lor, cu parinti de la tara si, impreuna cu alti patru frati, am pornit de jos, am trecut prin toate etapele. In colegiul in care candidez sunt singurul care a stat de vorba cu oamenii si sunt serios preocupat de problemele pe care acestia le intampina. Am si capacitatea fizica sa le rezolv problemele si, mai mult decat atat, experienta remarcabila in conducere. Nu ma duc in Parlament sa ma imbogatesc.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastra?

Eu le spun oamenilor un lucru: la momentul in care un politician da bani alegatorului, e ca si cum te-ai duce la magazin. Ai dat banul, ai luat votul. A doua zi nu mai am nicio obligatie fata de tine. Nu ma intereseaza sa fiu parlamentar cumparand voturi. Daca oamenii nu vor aprecia ce sunt eu si ce pot sa fac pentru ei si vor aprecia pe cel care da pomeni, sa-i reprezinte acest parlamentar. E ca un contract. Cred ca trebuie sa depasim faza cu pomenile electorale.


Ce privilegii personale credeti ca va aduce functia de parlamentar?

Ce poate sa-mi aduca mai mult decat ceea ce sunt acum?! Sunt director general al uneia dintre cele mai mari companii romane. Credeti ca un parlamentar ar avea privilegii mai mari decat ar avea un director general?! Cel putin din punct de vedere material va fi un regres pentru mine. Aici am un salariu bun, motivant, sunt aproape de familie.

Aceasta functie nu imi va da, imi va lua. Eu nu ma duc in Parlament pentru privilegii. Am tot ce-mi trebuie: o familie, un loc de munca stabil, nu reprezint niciun grup de interese. Pentru mine ar fi o mandrie sa ajung in Parlament. Iti trebuie multa ambitie pentru asta.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?

Daca nu am recunoasterea oamenilor acum, nu cred ca, peste patru ani, oamenii isi vor mai aduce aminte de tine. Nu esti bun acum, nu vei fi nici peste patru ani. E ca un examen pe care nu-l iei, o ambitie personala. L-ai trecut, bine, nu - aici nu suntem la scoala de soferi.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Cu banii proprii si din sustinerea pe care mi-o ofera prietenii.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?

Ca om responsabil, daca esti implicat in asa ceva, nu mai ai ce cauta in viata publica, pentru ca nu e normal sa fii asa expus. Asta inseamna dezavantajul vietii publice: sa-ti controlezi atitudinile, instinctele. Nici nu m-am gandit la asa ceva. Sunt un familist convins.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii