Cornuri de brutar
Cornuri de brutar
16 Mar, 2011 23:03
ZIUA de Constanta
2205
Marime text
De cand am vazut cornurile astea pe site la Laura mi-am imaginat o dimineata de sambata cand sa ma trezesc cu noaptea in cap si sa ma apuc de facut minunatiile, mirosul imbietor sa trezeasca restul casei si sa-i vad cum tabara somnorosi pe ele.Ingrediente :
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata
mai trebuie:
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat ( sau mac, sau susan sau zahar brun)
galbenus (sau ou) pentru deasupra
Eu am facut aluatul in masina de paine, am pu de cu seara in ea, apa, uleiul, sarea, zaharul (am folosit 2 linguri ca le-am vrut o idee mai dulci), apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, am programat masina in asa fel ca la 8 dimineata sa fie aluatul gata framantat si dospit.
Am rasturnat aluatul frumusel pe masa de lucru unsa cu ulei, l-am impartit in 8-9 bucati cat de cat egale si am procedat la manevrarea lor cum am vazut pe site la Laura. Fiecare bucata se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei apoi se ruleaza si ruloul obtinut se rasuceste si se innoada. Dupa ce se termina de innodat toate bucatile se iau iar de la inceput pentru formarea de cornuri, prima innodata o sa fie primul corn. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati. Incepand din partea lata se ruleaza cornurile, eu am umplut cateva cu finetti (deci se ruleaza dupa ce se pune umplutura). Cornurile astfel formate se pun in tava pe hartie de copt, se pensuleaza cu galbenus de ou indoit cu cateva picaturi de apa spoi se presara deasupra ce se doreste, eu am pus zahar brun. Le-am lasat 5-10 minutele la loc cald langa cuptorul incins apoi le-am bagat la copt pentru 20-25 de minute la foc aproape mediu.
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata
mai trebuie:
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat ( sau mac, sau susan sau zahar brun)
galbenus (sau ou) pentru deasupra
Eu am facut aluatul in masina de paine, am pu de cu seara in ea, apa, uleiul, sarea, zaharul (am folosit 2 linguri ca le-am vrut o idee mai dulci), apoi faina neaparat cernuta si deasupra drojdia, am programat masina in asa fel ca la 8 dimineata sa fie aluatul gata framantat si dospit.
Am rasturnat aluatul frumusel pe masa de lucru unsa cu ulei, l-am impartit in 8-9 bucati cat de cat egale si am procedat la manevrarea lor cum am vazut pe site la Laura. Fiecare bucata se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei apoi se ruleaza si ruloul obtinut se rasuceste si se innoada. Dupa ce se termina de innodat toate bucatile se iau iar de la inceput pentru formarea de cornuri, prima innodata o sa fie primul corn. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati. Incepand din partea lata se ruleaza cornurile, eu am umplut cateva cu finetti (deci se ruleaza dupa ce se pune umplutura). Cornurile astfel formate se pun in tava pe hartie de copt, se pensuleaza cu galbenus de ou indoit cu cateva picaturi de apa spoi se presara deasupra ce se doreste, eu am pus zahar brun. Le-am lasat 5-10 minutele la loc cald langa cuptorul incins apoi le-am bagat la copt pentru 20-25 de minute la foc aproape mediu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii