Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

En attendant Geodot

ro

02 Dec, 2009 03:44 823 Marime text

"Tatăl meu a murit în centru, iar acum comuniştii au venit din nou aici"

se pare că-n decembrie ‘89, nu octombrie elev crin, unii de la timişoara i-au deranjat pe mulţi dintre locuitorii paşnici ai acestei ţări minunate. mai le dădea ceauşescu o sutică la pensie, mai pica oarece de la un cunoscut ce lucra la alimentara, mai ciupeai ceva de la servici... are dreptate tovarasul iliescu, acest liberal avant le pretre, să-i califice pe alde proclamangii de pe bega ca fiind obraznici şi lipsiţi de manere. în general de unde atîta nesimţire. în fond şi la urma urmei fasole a fost, ţuiculiţă aşişderea, coposu a votat şi el, iar toate discursurile s-au atârnat de marea unire. unii s-au baricadat, alţii au demonstrat, iar în funcţie de televiziune numerele au fost pe dos sau nici nu au fost. cum şi pe la braşov, cluj sau bucureşti oamenii s-au dus să îi spună lui geonel de la obraz "geoană, nu uita, timişoara nu-i a ta." nici a lui, nici a altora.

se pare că proverbul cu scroafa şi copacul i se asortează tovarăşului ciuhandu, care din lipsa partidului, că aripa radu sârbu nu e mai mult decât aia a lui miluţ, se crede cel mai tare din pişoare. pe lîngă cei doi primari interlopi băgaţi la-naintare de ciolaniadă, doi politicieni jumate s-au dat în discursuri ambalate-n scînteia. mă rog, asta au găsit în debarale, dar să fii atît de prost încît să semnezi cu unii pentru care punctul 8 din proclamaţia de la timişoara, de care faci caz în spiciul tău, ar fi fost mortal, e o idee despre ce poate cu adevărat acest luceafăr al liberalismului românesc, tovarăşul profesor de istorie, crin antonescu.

traiască lupta pentru pace.

p.s. e mişto de făcut turul jurnalelor pentru a vedea cine ce şi cum. faptic, la această oră o televiziune poate curba timpul, spaţiul sau orice. haioasă sărbătoarea asta naţională. action nu alta:)

Sursa: uhitto.wordpress.com

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii