Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu versus Crin Antonescu la Cluj

ro

14 Nov, 2009 23:05 693 Marime text

Amvazut si eu la tvastaziconfruntarea celor doi candidati la presedintie, si trebuie sa spun ca dezbaterea m-a cam dezamagit cel putin in a doua parte, cand acuzele gratuite au luat locul limbajului civilizat utilizat pana la momentul respectiv.

Inainte de a discuta despre cine a castigat duelul, trebuie sa remarcam un pierzator sigur: dl Mircea Geoana,caredin cauza agendei prea incarcate, nu a participat.

Din nefericire insa,masina devot a PSD-uluieste net superioara celei a PNL-ului, iar aceasta pierdere de imagine va fi suplinita dedl. Hrebenciucsi compania, care, orice s-ar zice, se pricep de minune sa isi mobilizeze la vot simpatizantii.

Revenind la confruntarea de la Cluj: cum putea dl Antonescu sa castige puncte? Atacandu-l pe dl Basescu, ceea ce a si facut de altfel, insadiscutia a degenerat la un moment dat, candidatul liberal utilizand "gargara"specificacelor careacuza fara probe, iar de partea cealalta, actualul presedinte s-a folositin mod josnic de moartea sotiei d-lui Antonescu pentru raspundeacuzelor ca promoveaza doar un anumit tip de femeie in politica (aluzia la d-na Udrea a fost evidenta).

Ce am vazut astazi: un candidat mai putin pregatit darcu potential, care nu ofera solutii concrete la problemele Romaniei dar care se pricepe de minune sa atace si sa vorbeasca mult fara sa spuna de fapt nimic, iar pe de alta parte, am vazut un candidat surprins de atacurile celuilalt, crispat, pus in postura de a se apara continuu si parca lipsit de sarmul ce i-a adus mandatul de presedinte in 2004.

Mai mult,dl Antonescu a adus in discutie pentru a nu stiu cata oara problema flotei, o ciorba reincalzita cu care in acest moment nu se mai castiga alegerile, iar dl Basescu a fortat o asemanareintre ceea ce se intampla acum in presa siRevolutia de la Timisoara, fara prea mult succes zic eu.

Cine a castigat? Cred ca amandoi au pierdut (mai mult sau mai putin), dl Antonescu ratand o buna ocazie de a demonstra ca are solutii si ca este mai putin scandalagiu decat actualul presedinte, iar dl Basescunu a castigat nimicprin faptul ca nu are nicio relevanta castigarea unei confruntari cu un candidat ce nu va intra in turul doi.

Cu alte cuvinte, ce rost are sa arati ca esti mai bun decat dl Antonescu, daca finala va fi in mod sigur cu dl Geoana?

Astept cu nerabdare confruntarile dintre cele doua tururi de scrutin, singurele care vor face diferenta. Ceea ce am vazut astazi a fost doar incalzirea.

Sursa: khris.ro

PS: prestatia d-lui Mihnea Maruta ca moderator a fost una extrem de slaba

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii