Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu face şuetă de criză Când USL a propus comisie preventivă, s-a hăhăit că nu ne trebuie. Diversiunile zilei şi somnul cel de moarte al opoziţei

ro

10 Aug, 2011 15:40 1457 Marime text

basescu-bogdan-maran-e1312895333840.jpgBăsescu s-a trezit că un nou val de criză financiară loveşte lumea, fără să ocolească România. S-a trezit, vorba ceea: "cine-a pus cârciuma-n drum". Deci, a convocat la consultări guvernul cu somităţi ca Boc şi Ialomiţianu, şi echipa BNR pe care a atacat-o de câteva ori - poate din pricină că nici guvernatorul Isărescu, nici vicele Cristian Popa n-au acceptat să fie proştii de serviciu ai regimului pe care cu (mare) bulibăşeală îl patronează. Ceea ce nu înseamnă că nu-l slujesc.

Pentru ce e frecţia-asta de întâlnire la Cotroceni? Evident, ca să iasă şi să declare ce-o declara de parcă nici n-ar fi declarat cu puţin timp în urmă altceva: de regulă, exact contrariul. Aşa cum a făcut şi când s-a jurat că nu acceptă un acord cu FMI, pentru ca acum să ratifice un nou acord de împrumut, după ce regimul lui a păpat miliarde de euro fără să dea socoteală.

Băsescu e previzibil ca moartea, fraieri cei care acreditează aserţiunea stupidă că ar fi "imprevizibil". Sau poate se referă la genul acela de imprevizibilitate. În funcţie de gradele din pahar. Şi de numărul sticlelor.

Lamentabil e că, Băsescu fiind atât de previzibil şi regimul lui în asemenea hal de depreciere în percepţia publică, opoziţia nu-i în stare de nimic. Şi o mai şi recunoaşte.

Crin - îi stă mişto şi bronzat, contrastează cu ochii în sfârşit odihniţi - probabil s-a plictisit deja de declaraţia de aseară de la Răzvan Dumitrescu, anume că Băsescu a respins cu caterincă propunerea USL din urmă cu câteva săptămâni privind constituirea unui comitet preventiv de criză, dat fiind noul val pe care îl anticipau specialiştii. Este mesajul pe care toată ziua de azi ar fi trebuit să-l repete purtătorii de cuvânt ai opoziţiei. Nici flaşnete mutante ca roboţii PR de la PD-L, dar nici abulici ca pseudo-comunicatorii de la opoziţie! Cel puţin PNL doarme. De parcă ar vrea să nici nu mai existe.

Vară, căldură mare şi foarte bine, să fie, dar vin două-trei zile mai răcoroase, spre dezolarea celor care nu vor mai găsi pretexte de inacţiune. Căldura, democraţia călcată în picioare de putere, dar respectată sinucigaş de opoziţie, la fel, statul de drept distrus de putere şi luat ca pretext de opoziţie pentru justificarea impotenţei. Cauze "obiective", nu-i aşa?

Iar presa, săraca, face şi ea ce-a învăţat la şcoala de până la genunchiul boraştei de după decesul presei adevărate, care a fost cea scrisă - şi numai ea - în anii 1990. Mai ales în primul an.

Nu există diversiune pe care să n-o popularizeze, tot aşa cum nu există pârţ verbal pe care primul pacient al ţării să nu-l tragă pe la televiziunile confidenţiale fără să fie preluat şi reluat de zeci de ori la televiziunile de ştiri, cu rating, Antena 3 fiind campioana (poate de fapt o fi vreun blat cu Oancea).

www.roxanaiordache.wordpress.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii