Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BBC Ghid de social media pentru jurnalişti

ro

17 Jul, 2011 12:52 1264 Marime text

BBC a făcut publică o nouă versiune a unui ghid de social media pentru jurnaliştii săi. Ghidul împarte activităţile social media în trei şi detaliază norme pentru fiecare dintre ele:

1. Activitatea ta personală în social media, postări pentru prieteni şi contacte, pe care nu le publici în numele sau sub sigla instituţiei de ştiri (în cazul de faţă, BBC News)

2. Activitatea social media pentru ştiri (de exemplu breaking news), programe şi genuri jurnalistice difuzate oficial în numele instituţiei de ştiri - cu alte cuvinte, acele activităţi de social media care susţin şi trimit la ştiri, programe şi materiale ale instituţiei

3. Activităţile editorilor, prezentatorilor, corespondenţilor şi reporterilor efectuate în cadrul unei producţii oficiale de ştiri a instituţiei pentru social media - de exemplu, conturi oficiale de Twitter ale profesioniştilor de la BBC News, pagini oficiale de Facebook etc.

O lectură extrem de interesantă şi informativă. Mi-a plăcut foarte mult punctul 1.a:

Nu sunteţi descurajat(ă) să faceţi oricare dintre aceste lucruri (nota mea: să aveţi blog personal, conturi personal de Facebook şi Twitter etc.), dar ca membru al echipei BBC - şi în special ca membru al echipei de la Ştiri - există anumite lucruri de care trebuie să ţineţi cont. Toate acestea pot fi sumarizate astfel: ‘Don't do anything stupid'.

www.jurnalismonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii