Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circarul, pițipoanca și marinarul

ro

16 Aug, 2011 16:07 1433 Marime text

Mă tot ceartă colegii cu mai multă vechime în breaslă pentru că folosesc cuvântul pițipoancă. Am încercat să-l evit, dar nu găsesc unul mai elocvent pentru a o descrie pe Elena Udrea, ministrul Turismului. În DEX, pițipoanca e caracterizată ca o tânără ușuratică, neserioasă.

Elena Udrea e încă tânără, dă dovadă de multă neseriozitate în abordarea funcției publice, motiv pentru care eu cred că merită din plin această etichetă. La fel cum Radu Mazăre, primarul Constanței, se încadrează perfect în definiția cuvântului "circar", tot din DEX.

Cei doi s-au certat de mama focului în ultimele zile. Udrea a dedicat chiar și un text, pe blogul personal, celui mai colorat primar al țării. În replică, Mazăre s-a hlizit pe un post național de televiziune, făcând glume de autobază pe marginea unei vizite nocturne a ministrului Turismului la Palatul Cotroceni. Apoi televiziunea în cauză a difuzat o știre cu președintele care se "hăhăie" inconfundabil, după ce povestește că el era "la Neptun cu soția" și că, probabil, Elena Udrea a vizitat un consilier.

Circarul, pițipoanca și marinarul au dat un spectacol de comedie pe cinste în ultimele două zile. Le stă bine în astfel de roluri și nu e prima dată când se dau astfel în spectacol.

Puteam să râd cu lacrimi la comedia asta, dar când mă gândesc cât mă costă biletul, mă apucă plânsul. Politicenii au transformat România într-un multiplex în care dau spectacole pentru care plătim un preț prea mare. Ne costă decenii de rămânere în urmă, tot dezastrul din jur, transformarea României într-o țară cu stat aproape dizolvat, cu o ierarhie morală aproape inexistentă, cu viitor incert.

O țară în care populația merge la mănăstire pentru mici și grătare. Ne costă zecile de mii de români care și-au luat lumea în cap și au plecat "afară", sătui de circul din țară.

Este un cerc vicios între politicienii circari și votanții ahtiați după circ, care girează, de fiecare dată, prin votul lor, perpetuarea la putere a acestor indivizi. Pentru că, dincolo de orice alte discuții, prezența circarilor în politică este rezultatul votului pe care îl exercităm cu toții.

Cât timp stăm să ne hlizim la circul lor ieftin și nu-i sancționăm la urne, vom avea parte de astfel de spectacole.

http://malinbot.ideilibere.ro/14445/circarul-pi%C8%9Bipoanca-%C8%99i-marinarul/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=circarul-pi%25c8%259bipoanca-%25c8%2599i-marinarul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii