Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:53 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta TV, destin zbuciumat

ro

05 May, 2011 18:26 3553 Marime text
ctv-2.jpgTeleviziunea CTV poate fi comparata cu o fata frumoasa fara noroc in viata. Ingrijita de parinti avuti, cu lada de zestre plina ochi, sulemenita si parfumata, Constanta TV ar fi putut fi ceva si in unele momente chiar a fost. Din momentele acelea a ramas doar nostalgia, vehiculata de unii dintre cei care au lucrat acolo si cu inima, nu doar cu portofelul (da, Titi stiu ca inca te mai uiti, inca mai intrebi, inca mai oftezi. Poti sa negi asta, daca vrei, daro stiu si o scriu). Din pacate, desi a avut multe oportunitati, le-a ratat pe toate, din pricina unei strategii gresite, in opinia mea. In loc sa se transforme intr-un Open Project si sa castige piata lasata libera de ambitiile TV Neptun de a urca la nivel national, CTV s-a inchis ca o scoica, s-a ascuns de vechii prieteni, pe unii dintre ei grabindu-se sa-i declare, in subteran, dusmani sau "neagreati". Potentialul urias al postuluisi nivelul de asteptare inca destul de ridicat din partea publicului sunt cunoscute de toti, atat de prieteni, cat si de dusmani, motiv pentru care, cei din ultima categorie trebuie sa se fi bucurat si sa fi dat din coada la vestea care a strabatut, ieri,lumea presei locale: CTV se inchide.

Din punctul de vedere al Constanteanului afirmatia este falsa. Constanta TV NU se inchide. Vom atasa la sfarsit si decizia CNA, unde veti vedea ca e vorba de o chestiune birocratica. Facem mentiunea de la bun inceput ca frecventa CTV este extrem de valoroasa deoarece este foarte putin probabil sa se mai scoata alta pentru Constanta, iar oameni sa-i scoti din palarie, cel putin local, ii numeri pe degetele de la maini. Faptul ca angajatii pe drepturi de autor au fost anuntati ca se renunta la serviciile lor nu este relevant, fiindca pot fi reangajati peste o ora in alte scripte. Altele sunt faptele relevante. Anume ca se vorbeste de mai mult timp de un sediu nou si de o societate noua. Anume ca in siajul postului au aparut niste personaje foarte influente si bine garnisite financiar, cu interese politico-economice acute. Unii cu Fundatii, mai nou, de mare succes. Pana sa trecem la urmatorul aspect interesant, sa punem o intrebare: E adevarat ca presedintelui GSP nu i-a trecut dragostea pentru televiziune, chiar daca a cumparat o mica firma de media cu experienta deosebita in exact acest domeniu? Interesant este si ca aceste lucruri se intampla imediat dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, care iti permite sa schimbi personalul unei societati pe sistemul da-i pe toti afara si angajeaza altii dupa un numar de zile. Una-peste alta, in ultima vreme, s-au construit nistebucle de fibra opticaprin Constanta catre o locatie de televiziune despre care s-a auzit ca sunt unii de pe laTV, dar nu e sigur daca de la un post anume sau, sa speculam putin,au legatura cuvanzareaunei mici firmede media de care am pomenit mai sus. Asta a fost o speculatie. Sa adaugam si putina substanta oculta.O sursacu vechi radacini in politica imi spunea acum cateva luni ca, in opinia proprie, prin vara, se va produce o schimbare radicala la nivel editorial in CTV. Pe scurt, ca se vor aduce oameni noi, din alta parte (Bucuresti), gata pregatiti pentru o lupta comunicationala pe viata si pe moarte in timpul campaniei electorale. Doamnelor si domnilor, vine vara.

PS: Atentionez pe toti cei care vor incerca sa arunce cu noroi in Constanta TV sau vreun membru al echipei de acolo ca, in contradictie cu obiceiurile casei, se vor trezi cu comentariile sterse sau neaprobate. CTV inseamna ceva si pentru mine.

Decizia nr. 300 din 28.04.2011
privind revocarea acordului de cedare a licentei audiovizuale nr. TV 385/23.05.2006, cu modificarile ulterioare

Intrunit in sedinta publica in ziua de 28 aprilie 2011, Consiliul National al Audiovizualului a analizat sesizarea nr. 4491/01.04.2011, precum si Nota intocmita de Biroul licente - autorizari din cadrul C.N.A.

S.C. CTV MEDIA GROUP SRL a devenit titular de licenta audiovizuala ca urmare a castigarii, prin concurs, a licentei audiovizuale nr. TV 385/23.05.2006 pentru serviciul de programe cu denumirea CTV din Constanta. Ulterior, a obtinut decizia de autorizare audiovizuala nr. 1383.0/23.10.2007.

Prin documentatia depusa la C.N.A. cu nr.15015/19.10.2009, societatea CTV MEDIA GROUP SA a solicitat Consiliului National al Audiovizualului cedarea licentei audiovizuale nr. TV 385.1/23.05.2006, eliberata la data de 27.02.2007, pentru serviciul de programe cu denumirea CTV din Constanta catre societatea DOBROGEA MEDIA VISION SRL, cu sediul in Constanta, care a solicitat Consiliului preluarea acestei licente audiovizuale prin documentatia inregistrata la CNA cu nr. 15016/19.10.2009.

In temeiul dispozitiilor art. 56 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in sedinta publica din data de 20.10.2009, Consiliul National al Audiovizualului a fost de acord cu cedarea licentei audiovizuale in discutie, cu conditia respectarii tuturor obligatiilor ce reveneau din licenta mentionata, precum si cu respectarea celorlalte prevederi ale aceleiasi legi si a Deciziilor CNA nr. 403/2005 si nr. 187/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare la acea data.

Acordul cu privire la cedarea/preluarea licentei audiovizuale nr. TV 385.1/23.05.2006 a fost transmis catre cele doua societati, cedenta si cesionara, prin adresa CNA nr. 15107/20.10.2009, mentionandu-se ca, in conformitate cu prevederile art. 4 din Decizia C.N.A. nr. 260/2003, in vederea efectuarii modificarilor impuse de cedarea licentei, este obligatorie depunerea la C.N.A. a contractului de instrainare a acesteia. Contractul cu privire la cedarea acestei licente audiovizuale, incheiat intre S.C. CTV MEDIA GROUP SA si S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL a fost depus la CNA cu nr. 15406/26.10.2009, data la care licenta nr. TV 385.2/23.05.2006 a fost transmisa noului titular, respectiv S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL.

In conformitate cu prevederile art. 58 alin. (1) si (2) din Legea audiovizualului, noul titular al licentei audiovizuale, respectiv cesionarul S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL, avea obligatia ca, in termen de 30 de zile de la data obtinerii documentului de autorizare corespunzator, emis de A.N.C.O.M., sa solicite Consiliului eliberarea deciziei de autorizare audiovizuala.

Pana in prezent, S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL nu a depus la C.N.A. licenta de emisie si autorizatia tehnica de functionare pentru a obtine decizia de autorizare in baza careia ar avea dreptul legal de a functiona.

Pentru clarificarea acestei situatii, prin adresa nr.11268/30.08.2010, C.N.A. a solicitat ANCOM sa comunice Consiliului daca S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL a solicitat eliberarea licentei de emisie si a autorizatiei tehnice de functionare pentru serviciul de programe CTV din Constanta si, in cazul in care nu exista aceasta solicitare, conform legislatiei in vigoare, care este titularul de drept al celor doua documente.

ANCOM a raspuns prin adresa nr.12067/16.09.2010, in sensul ca, in conformitate cu prevederile Deciziei Presedintelui IGCTI nr. 385/2005, titularul actual al licentei de emisie TV269/2007 este in continuare S.C. CTV MEDIA GROUP SRL.

In consecinta, din corespondenta purtata cu ANCOM, rezulta ca nici pana in prezent S.C. DOBROGEA MEDIA VISION SRL nu a obtinut documentele necesare functionarii in conditii de legalitate.

Fata de toate aceste aspecte, in sedinta publica din 28 aprilie 2011, Consiliul a hotarat, cu respectarea prevederilor art. 15 din Legea audiovizualului, revocarea acordului de cedare a licentei audiovizuale nr. TV 385/23.05.2006, cu modificarile ulterioare, decizie in urma careia partile urmeaza a fi repuse in situatia anterioara cedarii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii