Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Energie din mazare

ro

14 May, 2010 04:01 2447 Marime text

energie_mazare.jpgCitesc amuzat (şi nu prea) Obiectiv, un ziar din Brăila. Probabil singurul. Brăila e un oraş (da, nu mai mustăciţi, e oraş) în care nu prea mai există multe lucruri neîmpărţite de gaşca de la putere. Un preşedinte de consiliu judeţean, un notar, câţiva politicieni şi ‘fo doi combinatori oameni de afaceri. Toate retrocedările de imobile şi terenuri trec prin ei, aşa că nu ne vom miră când îşi vor fi împărţit toată Brăila, cu tot cu bulevarde şi cu teatrul Maria Filotti. Şi cu pieţe publice.

Şi aşa se întâmplă în toată ţara. Oprişan în Vrancea, Mazăre et co. în Constanţa – că să aleg exemple foarte cunoscute. Din ciordeală în ciordeală, din blătuială în blătuială, indivizii ăştia devin oameni de afaceri prosperi. Funcţia politică e necesară doar ca manta de ploaie, însă averile acumulate îi pun cu adevărat la adăpost de furtună.

Ştiu, reflecţii ieftine. Au tot scris ziarele despre asta. Dar mă uit că oamenii au trecut în liga mare. Biznisurile lor nu mai sunt la nivelul de aprozar. Acum sunt strâns legaţi de banii europeni şi de domeniile de interes naţional. Mergeam zilele trecute pe drumul ce leagă Constanţa de Tulcea şi admiram pădurea de eoliene. Şi m-am oprit să citesc şi eu plăcuţa aia cu proiectant, executant, beneficiar. Una dintre cele două firme beneficiare ale proiectului se numeşte Tomis Consulting Expert srl. Şi crăp de curiozitate să aflu a cui e, că n-am nici o idee. Director e unu’ care a fost şef la Brick. Şi nu ştiu nici a cui e Five Holdings – Brick Constanţa. Voi ce ziceţi? Vă vine un nume de baron în cap?

Sursa: blogdebucurestean.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • g-unit 14 May, 2010 07:34 Astea sunt noutati? Doar pentru ca nu au aparut pe prima pagina a ziarelor nu inseamna ca ar fi fapte necunoscute pentru constanteni. O sa simta constantenii atunci cand Mazare nu va mai fi primar si vor plati doua impozite, unu catre Primarie si unu catre gashka Mazare &Co, care detine deja o mare parte din oras