Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Green Car Event 2011 Primul eveniment românesc dedicat maşinilor eco

ro

18 Jul, 2011 18:21 1406 Marime text

green-car-event-2011-4-150x150.jpgNu sunt genul care se extaziază la apariţia noilor tehnologii, mai ales când acestea vizează automobilul, dintr-un motiv foarte simplu: lumea în care trăim este creată în jurul petrolului, iar acesta va continua să rămână mult timp de acum înainte sursa primară de energie în transporturi, de orice tip ar fi ele.

Nu pot însă să nu apreciez strădania constructorilor de a oferi alternative la motorul termic, calea electrică fiind cea mai bătătorită şi cea de la care se aşteaptă "salvarea". Iată că şi în România încep să aibă loc evenimente care atrag atenţia asupra acestui fenomen, ceea ce nu poate fi decât de bine. Mă refer aici la Green Car Event 2011, o manifestare care a reunit în weekend-ul 24-26 iunie la Bucureşti câteva maşini interesante din curentul "eco".

Fără îndoială, atenţia a fost împărţită în primul rând între conceptele Smart Electric şi Mini Electric, prototipuri aflate încă în faza de dezvoltare, dar funcţionale 100%. Pe lângă acestea, au fost expuse modele de serie hibride şi eco din gama BMW, Lexus şi Mercedes-Benz. Din păcate, n-am putut ajunge la eveniment, deşi mi-aş fi dorit foarte tare să merg cu modelele electrice Mini şi Smart.

În schimb, cei prezenţi au putut testa aceste minuni tehnologice, cât şi modelele de serie prezente, în cadrul unor sesiuni stabilite de organizatori. Pe lângă prezentări tehnice şi test drive-uri, evenimentul a mai cuprins concerte live şi 50 de premii constând în cursuri specifice de condus eficient. Green Car Event se doreşte a deveni un eveniment anual care să promoveze şi să aducă mai aproape de români maşinile eco. La (cât) mai multe!

www.auto-blog.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii