Mesajul meu Sa-ti fie rusine, domnule Sergiu Nicolaescu
Mesajul meu: Sa-ti fie rusine, domnule Sergiu NicolaescuAcum 20 de ani s-a prăbuşit o lume.
În unele locuri a început o tranziţie elegantă. La noi au murit oameni.
Atunci, Ceauşescu a fugit cu un elicopter şi a fost asasinat la Târgovişte într-o unitate a armatei, în urma unei caricaturi de proces.
De murit trebuia să moară, dar nu aşa.
Indiferent cine ar fi un om şi ce a făcut, are dreptul la apărare. Avocatul său a făcut exact ca în anii 50, de la bun început a fost doar încă un membru al acuzării.
„A murit? Să fie sănătos..." - ar spune un amic. Da, să fie.
Acum după 20 de ani, am avut ocazia să îmi amintesc că un regizor-parlamentar, Sergiu Nicolaescu a condus o comisie care trebuia să cerceteze apoi să ne povestească ce s-a întâmplat în acele zile ale Apocalipsei Comunismului esteuropean.
A cerceta timp de şapte ani, dacă nu mă înşel, a mâncat fonduri grămadă şi a reuşit să scrie o carte.
Ieri a participat cu nişte revoluţionari la o emisiune tv.
Ma uimit nota de avocat al lui Iliescu pe care a adoptat-o. Când nu răspundea: „Citeşte în carte răspunsul la întrebarea asta ...", adică : „fă mata bine şi cumpără cartea şi vei afla" (publicitate mascată, adică la o carte pe care, având în vedere faptul că autorul e unul din oamenii care au fost, din start, lângă Iliescu, nu o cumpără nimeni deoarece se cam ştie că sensul ei de doar cal acela de a spăla imaginea de dalmaţian a Bunicuţei pesediste), ne uimea cu tot felul de prostii pe care Iliescu le-a tot spus de două decenii încoace.
S-a vorbit de agenţi ai serviciilor secrete ungureşti şi rusesc, de terorişti arabi antrnaţi în România, de două avioane Boing care au aterriat unul la Bucureşti, altul la Timişoara şi au decolat enigmatic după doar o jumătate de oră, de un câine care a mirosit o bucată din creierul Elenei Ceauşescu, dar nu a mâncat şi multe altele.
Având în vedere că atâţia ani s-a ocupat de Înghesuiala din Decembrie, domnului Nicolaescu i s-au pus multe întrebări.
Intre altele şi într-o ordine oarecare:
- De ce Iliescu se dă revoluţionar, mai precis, emanat al revoluţiei, deoarece iliescu a apărut în peisaj doar după ce era clar că regimul Ceauşescu, căzuse?
- Cine sunt acei „terorişti" de care se tot face vorbire?
- De unde veneau şi ce transportau acele avioane Boing?
- Care este adevărata contribuţie a Moscovei în gestionarea într-un anumit fel a aparentului vid de putere temporar.
- Cine a tras după 22Decembrie? Cine a dat ordin să se tragă în cei câteva sute de oameni care au murit împuşcaţi în stradă după această dată? De ce?
- S-a tot vorbit de acel CFSN. Se spunea că acei oameni au hotărât ca Iliescu să devină seful cel mare. În numele cui au acţionat acei oameni? Cine şi pe ce criterii i-a numit în comisia sau comitetul respectiv pe oamenii aceia?
- Cine şi de ce a hotărât să se desfăşoare la modul cel mai ruşinos cu putină acea mascaradă de proces unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu?
- De ce ici un glonţ nu a lofit pe cineva din celebrul balcon al CC de vreme ce în piaţă se trăgea în draci?
Şi multe, multe alte întrebări. La toate, Nicolaescu ridica din umeri.
Mă întreb atunci; pentru ce a fost necesară acea comisie? Doar să îi creeze lui Iliescu o imagine bună? A fost de fapt doar o amplă documentare pentru un film şi o carte care ar urma să-i aducă în conturi nişte bănişori lui Sergiu Nicolaescu?
Dacă cineva din apropierea domnului Sergiu Nicolaescu, aş ruga să-i transmintă acest mesaj:
"Să-ţi fie ruşine, domnule Sergiu Nicolaescu"
Sursa: Wordpress.com
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Absolom 23 Dec, 2009 09:23 In principiu, oricare dintre noi putem avea opinii politice. Unele mai avizate, altele mai de baba la coltul strazii. Insa, cand te pretezi la o "analiza" in scris iar limba romana cu tot cu gramatica ei te tradeaza si te apuci sa scrii "ma uimit" cu cratima disparuta ca banii de scena ai lui Ridzi, ar fi bine sa reflectezi de doua ori. Daca ortografia n-o intelegi, care este destul de simpla si logica, cum poti intelege un fenomen mai complex, precum politica? Si daca nu intelegi, de ce-ti mai dai cu presupusul?