Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pana cand?

ro

27 Nov, 2009 22:25 1802 Marime text
Istoria copilului care ar fi fost lovit de Basescu a deturnat campania electorala, oricat ar incerca specialistii PSD-PNL-PC sa ma convinga contrariul. Nu mai avem programe si nici candidati, ci un circ ieftin, in care manipularea nu este una fina, ci grosolana. Mogulii nu se mai feresc sa sustina ca se intalnesc si pun la cale afaceri dupa ce ii cheama la ordine pe mai-marii care se dau pe politica de pe Bistrita. Printre rotocoale de fum acestia scuipa opinii despre cine e bun si cine e prost, iar poporul trebuie sa creada. Ziaristii lor nu mai asteapta specialistii, pentru ca sunt ei deja (exemplu: vedeti emisiunea de azi a Gabrielei Vranceanu Firea), nu mai asteapta opinia invitatilor care nu sunt anti-Base ("Haideti ca ne pierdem vremea. La revedere", a spus tot Firea unui martor aflat la telefon), ci condamna alaturi de o armata de aplaudaci din gasca PSD-PNL.

Ziaristii mogulilor au devenit judecatori, procurori si avocati platiti sa minta si sa-si incalce deontologia. Nu se multumesc doar sa sustina ca pustiul a fost amenintat cu moartea (fara nicio dovada si nici macar in text nu apare povestea din titlu), ci isi asuma si rolul de calai. Filmul este considerat de specialisti un trucaj ieftin. Eu nu sunt specialist in astfel de efecte si nu pot sa ma pronunt cat de fals sau real este filmul, dar consider ca datoria jurnalistilor care au difuzat si preluat filmul era sa aiba opinia unor persoane avizate. Nu e firesc ca jurnalist sa acuzi pe baza unui film aparut peste noapte dupa ce unul dintre cei implicati in detronarea lui Basescu si-a amintit deodata de un eveniment de acum cinci ani, la care a fost martor. Nu suntem la circ sa prezentam trucuri ieftine. Presa este o meserie grea cu norme rigide, dar imbatabila in argumentatie daca este respectata deontologia. Povestea este cusuta cu ata alba si oricine poate observa ca este un atac sub centura, indiferent daca secventele video sunt reale sau trucate. Sper ca nu asta asteapta electoratul: filme compromitatoare despre Geoana care are o relatie extraconjugala cu o don'soara din partid sau despre Basescu cum injura pe un nu-stiu-cine.

Deturnarea campaniei electorale de la ce ar trebui sa vedem cu adevarat la candidati nu ne poate limpezi mintea in ziua votului sau in cel mai rau caz vom vota pe baza emotiilor: unii pentru ca vor crede filmul, altii pentru ca vor considera ca este un trucaj, deci o mizerie prea mare. De aceea ma intreb pana cand va mai tavali acest subiect presa mogulilor? Pana cand deontologia va fi presul de care Vantu, Voiculescu, Patriciu si alti imbogatiti ai tranzitiei isi vor sterge mizeria in care au intrat pana la genunchi? Pana cand ziaristii vor pocni din calcaie la dispozitia sefilor asmutiti asupra adversarilor fara ca organizatiile profesionale sa intervina? Pana cand electoratul va fi manipulat spre urne cu microbuze, cu campanii tv jalnice, cu minciuni si mici?

N-am un raspuns. Poate aveti voi. Pana cand?

PS Dupa ce in primul tur l-am votat pe Crin Antonescu, acum trebuie sa recunosc ca daca am timp sa ajung la vot il voi alege sigur pe Basescu. Si nu pentru ca-mi este simpatic si nici pentru ca e de dreapta, ci pentru ca imi inchipui ce ar putea face cei din alianta anti-Basescu daca arunca astfel de mizerii cand nu sunt la putere. Putere la care au fost si parjolit Romania timp de 10 ani. Sigur, poporul uita, dar eu am scris despre istoria acestui jaf. Stati ca suna la usa un nene clapaug, negricios si care miroase a mici. Comentati pana pana intorc.

Sursa: reportervirtual.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Nov, 2009 11:15 LIBERALII NEO-LEGIONARI ,au atras de partea lor PSD-ul in urma cu 2-3 ani printr-o ALIANTA SECRETA,SUBTERANA, au legalizat aceasta ALIANTA IMPOSIBILA in fata TUTUROR si acum au FOLOSIT SANTAJUL cu ajutorul filmuletului vechi de 5 ani. ASUL din maneca unor ESCROCI NEO-LEGIONARI. DINU PATRICIU de unde are averea COLOSALA din munca cinstita ,din respectarea LEGILOR ROMANIEI ??? SIGUR ,NU!!! Acest afacerist trebuie pedepsit prin confiscarea averii. Orice OM NORMAL,ar fi reactionat ca-n acest filmulet,in fata unui COPIL TEMBEL care nu lasa un candidat la presedentie sa asculte o femeie care-si JUCA ROLUL DE FEMEIE DISPERATA. COPILUL privea cand la femeie cand la TRAIAN BASESCU. VOI PERMITETI UNUI COPIL SA SE BAGE IN DICUTIA VOASTRA CU O ALTA PERSOANA SI MAI ALES SA AIBA O INTERVENTIE VERBALA BRUTALA , nepotrivita in situatia care a fost filmata ???