Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pro & contra Elena Udrea

ro

18 Dec, 2009 03:23 3330 Marime text

elena-udrea-1-p.jpgSincer, eu cred ca toata povestea aceasta cu Elena Udrea, care nu are ce cauta intr-un guvern pentru ca este o femeie simpla, cu sex-appeal (nici macar nu mi se pare ca ar avea un sex-appeal iesit din comun, nici ca ar fi din cale-afara de frumoasa, cum se tot striga) si rochie (preponderent) rosie, este una dintre legendele intoxicatoare care ne-au fost inserate in creiere, printr-o propaganda, variind de la tonuri extrem de subtile, terminand cu trompete dintre cele mai dizgratioase.

Ma asteptam ca, in timpul mandatului sau la Ministerul Turismului, dupa felul in care fusesem intoxicat prim mass-media si prin legendele urbane care circula in mediul public, Elena Udrea sa faca numai prostii si sa se aleaga praful din turismul romanesc. Ceea ce spun este probat prin ce am scris la nominalizarea ministrilor Cabinetului Boc (PD-L – PSD).

Nu a fost deloc asa. Mai mult, in timp ce Monica Iacob-Ridzi a cedat, sub tirul incrucisat al anchetei de presa tolontaniene si cel al spagheteleviziunilor-care-ne-doare, lucrurile nu s-au petrecut asijderea cu Elena Udrea. A fost foarte bine pregatita pentru asaltul unei anchete de presa, si nu numai.

boc-011.jpgIn afara de faptul ca o putem acuza ca nu a fost tocmai politicoasa cu Sfantul Ludovic Orban de PNL, ori ca pune pe ea cu destula sfidare tipic feminina rochiile exagerat de rosii, care o scot in evidenta la intrunirile publice oficiale, unde protocolul ar cere, indeobste, o tinuta oarecum mai sobra, nu am ce sa-i reprosez.

A fost un ministru bun. Recunosc, parerea mea despre ce trebuie sa fie un ministru al Turismului azi este diferita de ceea ce a facut Elena Udrea. Ministerul Turismului, in conceptia mea, este astazi un portofoliu menit sa creeze, in zonele turistice romanesti, noduri de contracte, adica sa imbine electricitatea de la Economie cu carosabilul de la Transporturi, cu celelalte elemente necesare dezvoltarii de la Dezvoltarea Regionala, cu grija pentru asistenta sanitara de la Ministerul Sanatatii s.am.d..

basescu_11061521.jpgElena Udrea a facut altceva: foarte multa promovare si foarte putina dezvoltare a Turismului, avand in vedere probabil si lipsa de fonduri, din cauza crizei. Una peste alta insa mi se pare ca ne lasam manipulati de un instinct de discriminare sexista, pe care in mod normal nu il lasam sa se manifeste, dar caruia acum ii gasim un temei de manifestare.

Mass-media ne-a supraalimentat cu atata informatie falsificata despre Elena Udrea in ultimii ani, incat suntem pregatiti psihic sa ne manifestam sovinismul masculin fata de o femeie-ministru, pentru ca ni se pare ca e de bon-ton sa o facem si foarte trendy. Elena Udrea a devenit un fel de nomine odiosa.

poza-udrea-1234.jpgNu stiu daca este amanta lui Traian Basescu si nici nu ma prea intereseaza lucrul acesta. E competenta? Nici o problema, atunci sa fie ministru. Am o singura problema: atunci cand un politician se uzeaza ca imagine publica, este bine uneori sa fie retras, pentru un timp, din prim-plan, pentru ca apoi, dupa un timp, sa revina in lumina actualitatii publice cu intreita forta.


Aceasta ar putea fi o s0lutie alternativa. In rest? Sa mi se demonstreze ca Elena Udrea este incompetenta. Sa mi se demonstreze ca Elena Udrea e corupta. Pana atunci, vorba unui clasic: alivanti, tzatzico, sa-mi scrii pe glas-papére.

NOTA: Lasati fonfleurile, stiu ca hartie in franceza se scrie papier.

Sursa: stareapresei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 24 Dec, 2009 19:34 Doamna Udrea este fara doar si poate cel mai competent om din noul guvern! felicitari!