Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prostitutia a fost legala in Constanta

ro

20 Nov, 2010 17:23 4806 Marime text

prostitutie-constanta.jpgPe 17 aprilie 1879 s-a votat Primul Regulament pentru Administraţiunea interioară a Comunei urbane Kistenge de către Consiliul Comunal, care conţinea două capitole menite să reglementeze prostituţia în oraş.

Pe scurt, casele de toleranţă (sau brodelurile, cum vreţi să le spuneţi) puteau fi deschise numai de către femei după ce înaintau o cerere comisarului şi medicului oraşului. Regulamentul prevedea şi faptul că o casă de toleranţă "nu se deschidea în vecinătatea bisericilor şi a şcoalelor, în vecinătatea imediată a grădinilor publice, în hoteluri (pentru călători), birturi, cârciumi"

Prostituatele nu aveau voie să stea la ferestre, să iasă pe stradă îmbrăcate indecent, iar perdelele erau mereu lăsate jos şi, poate cel mai important, fiecare femeie trebuia să meargă la medic o dată pe săptămână.

Faptul că era un oraş turistic, vara era un mic paradis pentru amatorii dezmăţului. Plus că exista portul de unde veneau foarte mulţi clienţi.
Dar treburile au cam scăpat de sub control, mai ales în perioada interbelică. Apăreau din ce în ce mai multe cazuri de boli venerice şi foarte multe case de toleranţă nu mai respectau regulamentul. Pe lângă asta, erau şi multe prostituate clandestine care nu puteau fi controlate de medic decât atunci când erau prinse de poliţie.

Citeşte restul pe www.constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nik 28 Nov, 2010 15:21 de asta se duce de ripa tara noastra din cauza nenorocitilor ce se acopera unul pe altul si politicienilor ce fura fara scrupule niste nemernici diplomatii
  • tepes 20 Nov, 2010 17:02 acum se vind minore de clanul talibanii bucurestenii pe str olteniei 5 la intrare parchet nu vad procurorii ce e acolo si la 10 metri intrare sectia 3 nu vad stefanoi si vizitiu-cine ia spaga de la cotnac sedan tayfun tasac -de la fratii bairam cine ia spaga ;a abeiera caraiman la bariera real-stau minorele in fundul gol -politistii iau spaga pe fata ce fac rapotan catana pavel stamate dana bogdan pisica? caracatita a mafiei de ani de zil;le fac milioane euro din copii de la case orfelinat daca erau copii de politisti judecatori procurori?