Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă În atenția conducerii TVR 2

ro

28 Jul, 2011 17:37 1290 Marime text

Stimată conducere de post public de televiziune,

Vă scriu această scrisoare deschisă pentru simplul motiv că dacă nu aș scrie-o m-aș simți nu știu cum. Și, firește, pentru trafic, căci puteți să îi întrebați pe cei care mă cunosc deja că sunt ahtiat după trafic. Dar, la urma urmei, nu prea are importanță de ce am ales să o fac. Așa că hai să trecem la subiect.

Sunt unul din cei care se uită destul de des la TVR 2. Asta însemnând că de bine, de rău chiar apreciez anumite lucruri care se întâmplă pe acolo. Precizez asta ca să știți că, deși sunt un adversar înfocat al modului deșănțat în care se prăduiesc banii publici prin instituțiile bugetare, asta nu înseamnă că nu dau like, cum ar veni, atunci când văd ceva la care merită dat.

Tocmai de aceea dați-mi voie să îmi exprim starea de năuceală (urmată de o senzație de vomă, de-a dreptul) pe care am simțit-o aseară, în timp ce mă uitam la jurnalul de știri pe TVR 2, de la 22.30. Când, după o știre despre ambasadorul Marii Britanii care a participat în Ferentari la o acțiune de sorginte sportivă și unde domnia sa a declarat că a descoperit "spiritul olimpic", numai ce îl aud pe prezentator (mă iertați, îmi scapă numele, dar după faza de aseară chiar nu cred că am pierdut ceva) că lovește execrabil: "Poate că au descoperit spiritul olimpic la furat portofele și la băgat în venă".

Cum, probabil, sunteți la fel de uluită, stimată conducere de post public de televiziune, precum am fost eu, repet cele spuse de angajatul dumneavoastră, plătit și din banii noștri, desigur: "Poate că au descoperit spiritul olimpic la furat portofele și la băgat în venă".

Aș vrea să îmi explic rostirea penibilă a domnului cu pricina prin faptul că avea o zi proastă. Și chiar încerc să fac asta. Dar nu îmi iese nicicum. Așa că rămân la părerea, tristă și scârbită, că gherțoismul xenofob și-a manifestat plenar și lovitor expresia aseară pe TVR 2. Și cum mă îndoiesc că așa ceva face parte din politica postului, îmi rămâne doar să sper că a fost un accident. Penibil, jenant, cocălăresc, dar, în cele din urmă, un accident.

Ce se va întâmpla după expectorația cu pricina? Habar nu am, e treaba dumitale, stimată conducere de post public de televiziune. Eu pot doar să spun că, în ceea ce mă privește, voi recurge la singurul gest de protest pe care îl am la îndemână: adică nu mă voi mai uita la TVR 2 multă vreme de acum înainte. Până îmi va trece senzația de vomă când văd sigla voastră. Știu că, probabil, nu vă interesează de un papagal ca mine care alege să se uite pe Animal Planet decât să vadă alte animale pe TVR 2. Dar, totuși, eu o voi face. Măcar atât să fac și eu pentru matale.

Chinezu out and over.

www.chinezu.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii