Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valerian Salavastru PNL-ist, finul lui Relu Fenechiu

ro

23 Nov, 2009 23:22 2578 Marime text

Ce trebuie sa faca liberalii

Scriu aceasta scrisoare catre colegii mei liberali din toata tara si catre electoratul liberal.

In primul rand, sa-i multumim lui Crin Antonescu ca a readus demnitatea PNL si ca ne-a readus la normalitate. Normalitate e ca electoratul urban a revenit la PNL.

In al doilea rand, sa propun o Dreapta (asa cum am propus si in scrisoarea din 4 ianuarie) pentru Romania. Sa propun astfel lui Traian Basescu parteneriat pentru turul II. Sa-i spun ca noua, celor din PNL, care-l privim mai tolerant (se stie ca majoritar in PNL e curentul anti-Basescu) ne e necesara o asigurare de la el. Ne e necesara numirea unui Premier dat de PNL, nominalizare pe care s-o faca in cateva zile. Iti spunem, Traiane, ca daca nu o vei face, PNL va fi langa PSD, Geoana va iesi Presedintele Romaniei, PDL va muri, toxicul PSD se va intari si va fi foarte greu pentru Dreapta romaneasca! Vei fi partas la slabirea Dreptei, asa cum ai slabit-o aliindu-te cu PSD in decembrie 2008!

Sa trecem la cauzele semi-esecului nostru.

Ce e bun e a lui Crin, ce e prost e a lui Romeo Stavarache - sef campanie si a lui Ludovic Orban - prim-vicepresedinte al partidului, precum si a sutelor de Primari liberali din tara.

Sa-i certam intai pe cei din conducerea partidului. Nu au reusit sa mobilizeze partidul, nu au reusit sa atraga fonduri, nu au fost coerenti.

A doua cauza pentru neintrarea in turul II este prabusirea PNL din mediul rural. PNL Iasi a fost si la aceste alegeri cu mult peste media nationala, analiza filialei putand da un bun exemplu despre ce a functionat si ce a fost cangrenat in campanie. PNL s-a prabusit in mediul rural, scorul de peste 40 % la alegerile locale din 2008 ajungand la un dezastruos 17-18 % la aceste alegeri. Aceasta e vina Primarilor liberali. Atunci, cand primeau 4-5 miliarde de lei de la Guvernul liberal, erau nemultumiti. Acum, cand au primit 200-300 milioane lei de la PSD-isti si/sau PDL-isti, au fost multumiti. Atunci cand pentru ei scoteau 70-80 % stiau politica. Acum cand au scos pentru PNL si pentru Crin Antonescu 20-30 % au uitat sa faca politica. E timpul curateniei si cred ca daca nu scot atatea procente cate trebuie pentru cel pe care PNL va decide ca-l va sprijini in turul II, excluderile vor trebui incepute.

Acestea sunt doar cateva ganduri. Eu sper sa dezbatem toate aceste lucruri intr-un cadru cat mai larg si cat mai democratic, in zilele urmatoare. Timpul deciziilor luate doar de un grup din varf a apus.




Note:
1. Cand scriu aceste cuvinte, nu sunt finul lui Fenechiu. Nu am vorbit cu el despre scrisoarea aceasta.
2. Sunt Valerian Salavastru, 16 ani de politica, candidat de uninominal de 30 %, sef de campanie electorala judeteana la mai multe alegeri.

Sursa: salavastru-valerian.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un liberal dazamagit 24 Nov, 2009 10:58 Iasul a bune rezultate, dar a avut si ministrii in guvern ce au facut multe, multe prostii ce au tras in jos tara. Constanta are un om de afaceri > de ce nu-l excludem pe el primul???. Este culmea afaceri in Constanta si membru in Prahova. Ne amintim de cartabos si palinca de oameni cu salarii fabuloase, in 5-6 consilii de administratie, ce nu au facut nimic bun pentru partid,...