Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vesti din viitor vom fi nemuritori!

ro

16 Apr, 2010 14:30 1569 Marime text

Pe Ian Pearson, futurolog, l-am cunoscut acum doi ani, la o petrecere Cotidianul. Venise şi Hrebenciuc, care părea destul de interesat de predicţiile lui Pearson. Reţin de atunci previziunea cum că în următoarele decenii biotehnologia se va dezvolta atît de mult încît, practic, ne-am putea socoti, nu peste mult timp, nemuritori. Iată că Pearson îşi păstrează predicţia nemuririi şi în interviul pe care îl oferă celor de la Hotnews. Din care extrag pentru voi cele mai interesante profeţii:

- Cred ca vom vedea masini la fel de inteligente ca si noi in jurul anului 2020. Androizii vor face parte din societatea noastra imediat dupa aceea, dar va mai dura ceva vreme pana sa fie atat de comuni ca in filmul I, Robot.

 - Peste 20 de ani multe lucruri vor fi asemanatoare. Dar in 2030 nu vom mai avea un telefon mobil, un laptop sau televizor, deci vor fi ceva shimbari mari. Lumea va dori in continuare sa iasa la cina si sa sa intalneasca cu prietenii la o bere, sa mearga la teatru si asa mai departe. Nevoile noastre umane nu se vor schimba in acest interval de timp, dar tehnologia pe care o vom folosi se va modifica in mod dramatic.

- Pana in jurul anului 2050, ne vom imbunatati in mod curent creierul cu accesorii IT externe, pana in punctul in care cea mai mare parte a mintii noastre va exista mai mult in spatiul IT decat in creierul biologic. Cand corpul tau va muri, mintea va continua sa functioneze in spatiul IT, te vei “incarca” intr-un corp android, vei mege la propria-ti inmormantare  si apoi te vei intoarce la viata normala. Intre timp, robotii vor putea automatiza economia atat de mult pana in punctul in care vom putea doar sa stam si sa privim. Robotii vor genera singuri suficienta bogatie incat vor elimina necesitatea ca noi sa mai platim taxe.

Cred că trebuie să ne lăsăm de fumat, ca să putem spera că apucăm zilele acelea…

Sursa: sutu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii