Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul lui Geoana nu suna bine...

ro

15 Dec, 2009 21:57 1204 Marime text

Mircea Geoană a făcut greşeli dupăgreşeli în ultimele douăsăptămâni. Asta a văzut toatălumea. Nu ştiu dacăa fost pe deplin conştient de toate consecinţele şi implicaţiile acestor greşeli. Şi nu mărefer la care anume, punctual, au fost greşelile sau la cât de greşite au fost acţiunile liderului PSD. Inclusiv filmuleţul cu cei cinci mii de euro. După cum se vede pe la talk-show-uri, circulă multe zvonuri şi multe dintre ele sunt evident falsificate. Adică sunt semne ale luptelor interne din partid. (O variantă o vom afla abia peste vreo douăzeci de ani, când MG îşi va scrie memoriile. La cât îl ştiu eu, nu va rezista tentaţiei!)

Întrebarea din titlu se referă la cauzele care au dus la greşelile cunoscute. Scot din discuţie eticheta pusă de Ion Iliescu - asta ar fi o explicaţie mulţumitoare numai pentru cei care poartă, fără să-şi dea seama, aceeaşi etichetă. Nu discut, de asemenea, nici cauza reală (dar binecunoscută) a „copilului cu multe moaşe", cu mulţi sfătuitori. Mă refer la cauze structurale.

Privind obiectiv, se vede căgreşelile lui Geoanăau rezultat: 1. dintr-un contratimp cu alte declaraţii ale altor personaje publice şi 2. din „sabotaje", gen filmuleţul cu Ana Birchall.

Concluzia 1: lipsa de control asupra sprijinului extern (adicăasupra „mogulilor", care au făcut ceea ce au crezut, cum au crezut şi când au crezut ei de cuviinţă) şi asupra sprijinului intern (adicăasupra rivalităţilor dintre liderii mai mari sau mai mici din partid).

Concluzia 2: lipsa de control asupra informaţiilor -este iarăşi evident căla MG informaţiile ajungeau incomplet şi cu întârziere. Nu mai vorbesc despre scurgerile de informaţii.

Consecinţe: 1. „mogulii"îl vor lăsa din braţe pe MG, 2. „baronii" îl vor lăsa din braţe pe MG, 3. va trebui ca PSD să acopere gaura financiară a campaniei.

Viitorul este, deci, foarte previzibil.

Sursa: danandronic.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii