Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinete si sex in livezile de portocali / Reteta de HANA FRATU

ro

11 Feb, 2011 19:24 3401 Marime text

salata-de-vinete-248x300.jpgAcum 20 de ani se mai putea face sex in livezile de portocali infloriti. Era minunat.Nu mereu sexul, parfumul portocalilor bineinteles.Nimeni nu interzice nici azi sexul in livezile de portocali, doar ca nu mai sint asa multe livezi de portocali si cele care sint sint pazite de tipi cu arme si cu ciini. N-am zis ca nu e o idee sa mori din dragoste, ceea ce sustin este ca nu-i cazul sa mori pentru parfum.Indiferent de care.Si ca mai ales nu-i cazul sa mori pentru un futut.Iar indiferent de care. Tipul care era suficient de nebun sa faca sex cu mine-n livada de portocali noaptea era marocan. De la el am invatat cum se face-o salata de vinete exceptionala.Nu in livada am invatat ci in resutl timpului,ala liber, cind beam din cind in cind o cafea sau mincam ceva pe undeva.

Ingrediente
Doua vinete mijlocii doi ardei grasi - unul rosu si unul verde o capatina de usturoi de marime mijlocie o ceapa mijlocie trei ardei iuti cinci rosii mari un sfert de lingurita de zahar sare dupa gust coriandru cit incape ,dupa mine cam jumate de legatura o lingura de ulei de masline

Preparare
Vinetele se taie in rondele cam de 1.cm jumate se sareaza putin nu se storc, chestia asta ca vinetele-s amare si trebuie storcosite e o tampenie. Vinetele nu-s amare daca nu ne straduim cu orice pret sa le amarim. Se prajesc in ulei fierbinte ,cam jumate de pahar de ulei la o tigaie. daca n-avem chef sa sara tot uleiul pe noi e suficient sa presaram sare-n uleiul fierbinte. Sta linistit nu face balamuc si nici nu intra-n vinete ca nebunul. Ptajim vinetele fara sa le ardem.Numa sa se rumeneasca.Cind sint gata le scoate si le punem pe-o bucata de hirtie sa scoata tot uleiul din ele. Ardeiul gras in fisii taiem ceapa in fisii nu marunt ca se striveste si nu mai arata nicicum taiem ardeiul iute-n rodnele taiem corinadrul marunt taiam usturoiul in rondele ,taiat marunt isi pierde gustul.Taiem rosiile-n cubulete. Punem o lingura de ulei si adaugam toate astea,l e innabusim suficient incit sa nu se fleoscaiasca dar nici sa nu ramina tepene.Punem zaharul sa taie acreala rosiilor.Punem sare dupa gust. Vinetele le asezam intr-o farfurie,tava ,castron - ce avem la indemina.Turnam sosul peste ele si lasam citeva ore sa intre sosul in viente. E o salata delicioasa la carne de orice fel inclusiv la o friptura ratata nimeni nu mai simte alt gust decit cel al vinetelor si-al ardeiului iute. Ce se bea? Habar n-am, dar nu apa.Apa este un excelen buster pentru ardeiul iute si-n general pentru acizi. Daca vrem ca cineva sa ia foc de la o mincare sau de la un peeling apoi ii dam sa bea apa ori ii recomandam sa-si stearga figura cu apa rece. Ca veni vorba, ardeiul iute e un peeling excelent.Intern si extern.Un ardei iute rosu si-o lingurita de gel aloe vera lasate cam o saptamina impreuna in frigider omoara orice cos apare pe figura omului.

HANA FRATU este scriitoare de origine romana stabilita in Israel.

Sursa: bucatarescu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii