Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetatea Toledo - fereastra spre Spania medievală

ro

24 Aug, 2011 14:13 1934 Marime text

toledo.jpgCapitală a Castiliei în secolul al XVI-lea, Toledo este un oraş cu istorie bogată, reflectată de numeroasele monumente ce pot fi admirate în acest oraş spectaculos. Amprentele lăsate de mauri, catolici şi evrei, alături de vestigiile romane şi vizigote ce se păstrează până astăzi explică de ce Toledo este considerat de către spanioli un oraş-patrimoniu.

Toledo se află la sud de capitala Madrid, distanţa ce separă cele două oraşe fiind de 71 de kilometri. Trenurile de înaltă viteză ajung aici în doar 30 de minute, costul unei călătorii dus-întors fiind de 21€. Dacă doriţi să plătiţi mai puţin, o cursă cu autobuzul dus-întors vă va costa sub 10€, însă durata călătoriei va fi de aproximativ 90 de minute.

Oraşul este situat pe un deal şi este înconjurat din 3 părţi de fluviul Tajo, cel mai lung râu din peninsula Iberică. Toledo a reprezentat mereu un punct strategic esenţial pentru cei ce doreau să controleze această regiune a Spaniei. De aceea, cei ce vizitează această urbe se vor afla într-o cetate cu o istorie de mai bine de 2.000 de ani.

Mai mult pe http://travel.descopera.ro/8646182-Cetatea-Toledo-fereastra-spre-Spania-medievala

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii