Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum putem avea copii mai deştepţi?

ro

29 Jan, 2013 08:50 1990 Marime text
copii-gradinita.jpgAlimentaţia, mersul la grădiniţă şi lectura interactivă influenţează semnficativ inteligenţa copiilor, arată un studiu realizat în SUA. Studiul, publicat în Perspectives on Psychological Science, a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea New York, SUA, folosind o metodă numită meta-analiză, prin care au evaluat influenţa fiecărui factor în parte, pornind de la datele extrase din studii mai multe preexistente.

Studiul face parte dintr-un proiect mai larg, centrat pe descoperirea factorilor care pot spori inteligenţa umană.

Toate studiile luate în considerare au fost realizate pe participanţi fără probleme medicale sau dizabilităţi de ordin intelectual, s-au concentrat asupra unor influenţe pe termen lung, au folosit metode larg acceptate de măsurare a nivelului de inteligenţă şi - lucrul cel mai important - au fost realizate pe participanţi aleşi la întâmplare, pentru a asigura maximum de obiectivitate.

Aşadar, ce anume îi poate face pe copii mai inteligenţi? Educaţia şi alimentaţia, spun cercetătorii, care au găsit trei factori ce par să influenţeze semnificativ coeficientul de inteligenţă (IQ) al copiilor.

Articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii