Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:41 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Fără să ne dăm seama, ne introducem arsenic în corp. Iată alimentele şi băuturile periculoase!

ro

27 Nov, 2013 14:55 2819 Marime text
Un nou studiu arată că vinul alb, berea şi varza de Bruxelles pot fi surse majore ale metalului toxic arsenic din dietele oamenilor.  Cercetătorii au analizat dietele a 852 de oameni din New Hampshire şi nivelul de arsenic din unghiile de la picioare, care pot arăta expunerea pe termen lung la acest metal.

Dintre cele 120 de alimente analizate de cercetători, patru păreau să crească în mod semnificativ nivelul de arsenic din corpul oamenilor: berea, vinul alb (şi, ceva mai puţin, vinul roşu), varza de Bruxelles şi cărnurile închise la culoare, cum ar fi somonul, tonul şi sardinele, conform studiului publicat în Nutrition Journal.

Articolul integral pe Descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii