Descoperă.ro TRAGEDIA din club Colectiv care putea fi evitată. Cât de inflamabil poate fi un burete acustic - demonstraţie VIDEO
Descoperă.ro: TRAGEDIA din club Colectiv care putea fi evitată. Cât de inflamabil poate fi un burete acustic
31 Oct, 2015 17:01
ZIUA de Constanta
18164
Marime text
27 de persoane au murit şi alte 184 au fost rănite, dintre care 146 spitalizate, în urma incendiului care a izbucnit vineri seara în clubul Colectiv din centrul Capitalei, potrvit bilanţului prezentat sâmbătă la prânz de autorităţi. Tragedia s-a produs în timpul concertui trupei Goodbye to Gravity.
Incendiul a izbucnit după ce în timpul concertului au fost aprinse artificii, iar scântei din ele au sărit pe pereţii antifonaţi cu burete, care a cuprins într-un timp foarte scurt şi tavanul.
Dincolo de folosirea artificiilor în interior, tragedia s-a produs şi din cauza faptului că buretele de antifonare nu era ignifug, iar, în urmă cu o lună şi jumătate, reprezentanţii clubului au spălat buretele de pe tavan, cel mai probabil, cu substanţe inflamabile.
''Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofratul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu'', a afirmat reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv, citat de Digi 24.
Potrivit acestuia, firma lui a furnizat respectivul burete pentru acoperirea întregului tavan. ''Ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă'', a precizat reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv.
Diferenţa de preţ dintre un burete ignifugat grad F şi unul de grad RF este de circa 35%.
Sursa: descopera.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii