Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVOLUTIA Erele glaciare(Video)

ro

02 Jan, 2011 19:10 3015 Marime text

glaciatiuni1a.jpgIncalzirea globala si posibilele ei consecinte - unele paradoxale, cum ar fi o noua glaciatiune - nu reprezinta doar un subiect "gras" pentru ziaristi, ci o reala preocupare pentru lumea academica. Insa, ca in orice intreprindere stiintifica, ipoteze diametral opuse intra in competitie in incercarea de a reconcilia fapte aparent contradictorii.

Cea mai cumplita "epoca de gheata" pare sa fi fost cea precambriana, inceputa acum 800 milioane ani si care a durat pana acum aproximativ 600 de milioane de ani, in cursul careia ghetarii par sa se fi intins pâna la Ecuator. Perioada respectiva a fost botezata in mod sugestiv Criogenian si racirea planetei a fost atât de pronuntata, incât unii oameni de stiinta cred ca oceanul planetar ar fi inghetat complet. Pe acest Pamant congelat, devenit un urias bulgare de nea (in engleza "Snowball Earth") ar mai fi existat apa in stare lichida doar datorita activitatii vulcanice si sub un strat de gheata gros de peste doi kilometri. Citeste continuarea pe aici.

De la structura panzei de paianjen la secretele zgarie-norilor, de la povestea calatoriilor spatiale la canibalism, de la originea vietii la atributele neobisnuite ale calutilor de mare - Da Vinci Learning si DESCOPERA.ro te invata, simplu si distractiv, tot ceea ce vrei sa afli.



 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii