Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună pentru totdeauna? Scanarea creierului indică şansele cuplurilor de a avea o relaţie bună pe termen lung

ro

12 Feb, 2013 08:15 2632 Marime text

cuplu.jpgStudiind activitatea cerebrală a membrilor unui cuplu, care s-au îndrăgostit recent, se poate prevedea dacă aceştia vor mai fi împreună peste trei ani, indicând astfel şansele ca relaţia să fie durabilă, afirmă oamenii de ştiinţă. Chiar dacă voluntarii care au participat la studiu credeau că sunt îndrăgostiţi pasionat, cercetătorii au descoperit că adevăratul indicator al soartei relaţiei este activitatea neuronilor: aceasta arată dacă sentimentele sunt într-adevăr suficient de puternice pentru ca relaţia să dureze.

Voluntarilor le-au fost arătate fotografii ale partenerilor lor şi au fost rugaţi să se gândească la amintiri legate de aceştia, în vreme ce le erau scanate creierele.

S-a constatat că relaţia avea tendinţa să dureze atunci când creierul prezenta activitate mai intensă în aria caudată - asociată cu reacţiile emoţionale la ceea este atrăgător vizual - şi activitate mai puţin intensă în cortexul orbitofrontal medial, arie asociată cu tendinţele de a critica şi de a-i judeca pe ceilalaţi.

Articolul integral aici: Descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii