Lumea într-o halbă plină
Lumea într-o halbă plinăÎn anul 2050 î.Hr., în străvechiul regat mesopotamian Ur, era consemnată reţeta ideală a berii, aşa cum li se impusese ea consumatorilor antici. În momentul redactării textului, tradiţia avea nu mai puţin de trei milenii, primele recipiente în care au fost detectate urme de drojdie şi hamei datând de acum şapte mii de ani.
De fapt, se consideră că berea a apărut - în paralel cu dezvoltarea culturilor agricole - oarecum accidental, întrucât toate cerealele conţin zaharuri ce pot fermenta sub acţiunea drojdiilor sălbatice purtate de aer. Calităţile lichidului au fost repede remarcate de sumerieni, o frescă din urmă cu şase milenii descriind felul cum era băută berea, prin paie lungi, care acţionau, probabil, ca filtre.
Mai mult pe http://www.descopera.ro/cultura/8410224-lumea-intr-o-halba-plina
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp