Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mănânci automat? Mănânci prost şi prea mult

ro

13 Sep, 2011 01:00 1504 Marime text

floricele-porumb.jpgUn nou studiu sugerează că obiceiul de a consuma gustări în faţa televizorului sau în timpul altor activităţi poate duce la consumul absurd a unor cantităţi mari de mâncare nesănătoasă, chiar şi atunci când are un gust neplăcut sau când eşti sătul. Vestea bună este aceea că specialiştii au descoperit o modalitate de a depăşi aceste obişnuinţe alimentare nesănătoase.

"Când consumăm în mod repetat un anumit aliment într-un anumit mediu, creierul începe să asocieze acea mâncare cu acel mediu, făcându-ne să mâncăm întruna din alimentul respectiv, atâta timp cât ne aflăm în mediul asociat cu el", a explicat David Neal, profesor de psihologie la Universitatea California de Sud, SUA.

În cadrul unui experiment, oamenii de ştiinţă au înmânat floricele de porumb celor care intrau într-o sală de cinema. Unii dintre participanţi au primit o porţie de florice proaspăt pregătite, alţii - floricele vechi de aproape o săptămână.

Participanţii au consumat aproximativ aceeaşi cantitate de floricele, indiferent de starea acestora, veche sau proaspătă. Cei care au declarat că nu mănâncă de obicei floricele în timpul unui film, au mâncat mult mai puţin popcorn vechi decât popcorn proaspăt.

Un grup de control a mâncat atât floricele proaspete, cât şi din cele vechi, în timp ce urmăreau videoclipuri într-o sală de şedinţe. Fără un "mediu" cinematografic ce declanşează pofta de a mânca floricele, oamenii nu ar mânca atât de mult din acest aliment.

Continuarea pe: Descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii