Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mărimea nu contează”? Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului oferă un răspuns diferit

ro

09 Apr, 2013 08:58 2692 Marime text
Eterna întrebare - „este importantă mărimea penisului pentru femei” - a fost analizată de o echipă internaţională de cercetători în cadrul unui nou studiu. Răspunsul acestora este ferm: da, mărimea contează.

Cercetătorii au concluzionat că femeile îi consideră mai atrăgători pe bărbaţii cu penisul mai mare. Mai mult, femeile preistorice care puteau observa dimensiunile organelor sexuale ale bărbaţilor sumar îmbrăcaţi ar fi putut juca un rol în evoluţia organelor genitale mai mare, alegând să se înmulţească cu partenerii mai bine dotaţi.

Cercetătorii au declarat că au hotărât să studieze acest subiect deoarece cercetările precedente au oferit răspunsuri neclare, un posibil motiv fiind faptul că au întrebat femeile prea direct.

„Ţinând cont că dimensiunea penisului reprezintă un subiect sensibil, este dificil de stabilit dacă femeile care au participat la cercetările precedente au minţit sau pur şi simplu s-au păcălit singure atunci când au oferit acele răspunsuri”, a comentat principalul autor al noului studiu, Brian Mautz, cercetător postdoctoral în evoluţie şi selecţie sexuală în cadrul Universităţii Ottawa.

De aceea, oamenii de ştiinţă au ales să efectueze un nou tip de studiu, folosind imagini generate pe computer care înfăţişau bărbaţi cu diferite înălţimi, forme ale corpului şi lungimi ale penisului în stare flască.

La studiu au participat 105 femei australiene care au văzut 53 de imagini generate pe computer pe care le puteau roti pentru a le studia din diferite unghiuri.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii