Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul Agigea,ironizat de procuror Dacă luăm palmele din interceptări ca atare, e un grup sado-maso?

ro

01 Jun, 2011 10:53 1655 Marime text

Pledoarie mai puţin obişnuită, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din partea reprezentantului DNA. Procurorul s-a lansat în afirmaţii ironice, în replică la pledoariile avocaţilor care îi apară pe inculpaţii din lotul Constanţa.

Referitor la Laurenţiu Mironescu, procurorul DNA a declarat că nu poate dovedi că fostul secretar general din Ministerul de Interne este vinovat de trafic de influenţă.

"Nu avem dovezi că Laurenţiu Mironescu şi-a folosit influenţa.Avem la dosar doar laudele din interceptări, din discuţiile cu Pilcă", a spus procurorul DNA.

Potrivit interceptărilor, inculpaţii foloseaua termenul "palme'' pentru a se referi la darea sau luarea de mită. Procurorul DNA s-a gândit însă la sensul propriu al cuvântului. "Dacă luăm 'palmele' din interceptări ca atare, să înţelegcăvorbim deungrupsado-maso?'', a spus acesta.

Acelaşi procuror a făcut referire şi la firmele fantomă, prin intermediul cărora se aducea în ţară marfă din China, fără acte de proveninenţă: "Denumirile firmelor fantomă erau sfidătoare.De exemplu,una dintre ele se numea HAHA Suspans SRL".

De asemenea, procurorul a fost ironic şi la adresa celor aflaţi în arest preventiv la Direcţia de Cercetări Penale: "Unul din inculpaţi a fost în Istanbul înainte de arestare.Cumva aerul de Istanbul, cu strâmtorile Bosforului, îi prieşte bine decât cel de la Direcţia de Cercetări Penale?"

Sursa: http://www.realitatea.net

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii