Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mironescu - Toate funcţiile de conducere din port au fost împărţite între PDL şi UNPR

ro

25 May, 2011 23:51 1967 Marime text

mironescu_51368100.jpgSecretarul general din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, a fost cel mai vorbăreţ în instanţă. El le-a spus judecătorilor că toate funcţiile de conducere din port ar fi fost împărţite între PDL şi UNPR.

E de notorietate în Constanţa că Laurenţiu Mironescu voia să fie director în port. La audierile de la Înalta Curte, el le-a spus magistraţilor că şi-a dorit această funcţie, pe care o dorea însă şi Aurelian Pilcă, informează Realitatea TV.

Aşa că s-a dus la Anca Boagiu, ca să vadă pe cine va pune ministrul în această funcţie. Lui Pilcă i-a promis că vorbeşte pentru el, dar Mironescu avea de gând să-şi susţină propria cauză. Avocaţii prezenţi la proces susţin însă că Mironescu a spus că nu a reuşit să dea de Boagiu, aşa că s-a mulţumit cu altă funcţie politică, la Ministerul de Interne.

"Mă înţelegeam bine cu Anca Boagiu, dar nu mă suporta Radu Berceanu", a spus Laurenţiu Mironescu, în faţa instanţei.

Mironescu e acuzat de DNA că i-ar fi cerut lui Aurelian Pilcă 8.000 de lei ca să obţină o funcţie în PDL. Pilcă nu ar fi avut banii şi i-ar fi dat în schimb o cantitate mare de vin, pentru protocolul alegerilor de la Organizaţia Municipală PDL Constanţa.

În replică, senatorul PDL Mircea Banias spune, la Realitatea TV: "Nu ştiu despre ce împărţeli este vorba. Mi-e imposibil să comentez ce a spus domnul Mironescu".

Recunoaşte, însă, că, în 2008, a recomandat o persoană pentru conducerea Portului, în persoana unui anume domn Bălan, care, ulterior, a fost schimbat din funcţie. "Era din PDL, un comandat de cursă lungă care lucrează în administraţie de ani de zile. Nu ştiu ce să vă răspund, dl Bălan a fost schimbat din funcţie şi a fost numită altă persoană, fără să se ceară o recomandare PDL", adaugă Banias.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii