Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din nou bariere in Mamaia Platim la noi in "casa"

ro

03 Jun, 2009 22:12 5528 Marime text
bariere-mamaia.jpgCa roman, cel mai aiurea te simti cand esti platitor in propria-ti "casa". Mamaia, litoralul romanesc, plaja romaneasca nu este proprietate privata nici a lui Mazare, nici a familiei lui Mazare, nici a stramosilor stramosilor lui Radu Mazare. Litoralul romanesc este al nostru, "casa" noastra, domeniul nostru, al tuturor. Cu toate acestea, administratia locala se tot incapataneaza an de an sa mai stoarca de cate o "chifla" (din aia mare de Cartea Recordurilor) din buzunarele turistilor din acelasi stat cu noi, prin introducerea "stupidei" taxe pentru trecerea barierei dinspre Constanta spre statiunea Mamaia.

Repet: Mamaia nu este stat in stat, nu este alt taram fata de Romania. Apartine aceluiasi teritoriu, apartine aceleiasi tari, se subordoneaza aceluiasi stat, acelorasi rigori ca peste tot in tara. Totusi, din pacate, noi constantenii suntem oarecum privilegiati:  nu platim taxa la "bariera lui Mazare". Recunosc o oarecare discriminare fata de concetatenii nostri care au avut nenorocul de a nu se naste in Constanta.

Asta e tarisoara in care traim.  Platesc bani pentru a se simti bine in "casa" lor, a noastra.

Lasand parerile personale si frustrarile la o parte, acest articol trebuie sa aiba si o parte informativa, daca situatia este asa cum este. Asadar, potrivit Mediafax, "Fiecare intrare in statiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru sapte zile - 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 250 de lei. Abonamentele vor putea fi achizitionate de la dispeceratele statiilor de taxare aflate la intrarea in statiune."

Aplauze!!! Ne-a facut un bine. Nu a marit taxa fata de anul trecut. Ne-a facut o mare favoare! Traiasca  "the land of NO-choice-ul lui Radu Mazare & Co."!

P.S.1. Taxa va intra in vigoare incepand cu data de 4 iunie. Pregatiti banii!

P.S2: Iata cat a costat aceasta "investitie" de mare anvergura si de mare profunzime, potrivit site-ului oficial al Primariei Constanta:

Sistemul de taxare este aplicat in 3 puncte ale statiunii Mamaia, respectiv:

1. Intrarea dinspre Navodari (Hotel Caraiman) - 2 bariere mobile automate
2. Intersectia Aurel Vlaicu cu Bulevardul Mamaia- 10 bariere mobile automate
3. Intrarea dinspre Bulevardul Mamaia (Complex Parc) - 4 bariere mobile automate

Valoarea investitiei este de 1,1 miliarde lei.

Sursa: tashy.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • joe 13 Jun, 2010 13:22 Asa e, dar nu doar in Mamaia se intampla asta.
  • adi 12 Jul, 2009 18:46 Mai zmeilor v ar conveni sa platiti si voi taxa de intrare in orice statiune v ati duce????
  • julia 11 Jul, 2009 07:50 litoralul nu e al lui mazare e al constantenilor nu esti in propria-ti casa in fundul Moldovei asa ca lasa frustrarile si daca nu-ti convine sparge in continuare seminte la tine la Cuca Macaii
  • dorin 15 Jun, 2009 09:35 astia cu comentariile la adresa taxei: nu va convine stati intre 4 pereti si nu veniti la mare. va place in mamaia da nu va convine ca trebuie sa dati 3 lei cand intrati. adica vezi doamne aveti bani de masina, de benzina pana la mare, de hotel, de mancare, de cluburi sau terase dar domle nu avem 3 lei sa platiti o taxa! nu vi se pare ca sunteti de rasu curcilor? sau v-ati obisnuit sa vi se dea totul pe tava cumva? mergeti putin mai la sud in bulgaria in statiunea albena unde este 3 leva o intrare. si cum un euro e 2 leva puneti-va mintea la munca si calculati si voi cat vine. din ce credeti ca se fac investitii in statiune? credeti ca are primaria asa fonduri nelimitate sa va faca voua pe plac? sa va puneti pofta in cui. vi s-a urcat democratia la cap..
  • gigel 13 Jun, 2009 13:10 50 de ani de comunism ne fac sa credem ca suntem acasa nu acolo unde suntem platitori de taxe,ci acolo unde scrie romania-gresit!-. nu sunt fan mazare dar sunt in stare sa car bagajele unor turisti "clasa intaia"ca prestanta,eleganta si finanta intr-un litoral de marmura,ivoriu si fara de cusur,.....iar tu cu sloganurile sa vezi litoralul la televizor !
  • gigel 13 Jun, 2009 12:40 numai un adept nerestructurat mental mai poate veni cu poanta-litoralul este casa noastra-casa cuiva este acolo unde plateste nu in alta parte ! noi romanii suntem baieti buni dar neclarificati in legatura cu proprietatea.nu sunt fan mazare ba dimpotriva,dar ca mamaia sa devina perla litoralului sunt necesari bani nu lozinci proletare...clar flacai ?!?