Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri stricte pentru combaterea turismului electoral

ro

07 Jun, 2009 17:50 650 Marime text
În sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa funcţionează un grup de coordonare şi monitorizare a situaţiei operative  format din reprezentanţi ai structurilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

Încă de la primele ore ale dimineţii, această structură s-a întrunit pentru a centraliza şi verifica informaţiile primite din teritoriu privind desfăşurarea alegerilor europarlamentare. Judeţul a fost împărţit în zece zone, fiecare având câte un responsabil. Surse din cadrul IPJ Constanţa au declarat că toate ieşirile şi intrările din municipiu şi judeţ sunt păzite de maşini ale Poliţiei Rutiere. Echipajele verifică toate autocarele, autobuzele şi microbuzele şi informează pasagerii asura riscurilor pe care şi le asumă în cazul votului multiplu. Oanenii sunt întrebaţi dacă au votat, iar în cazul în care răspunsul este afirmativ şi nu sunt din localitate, pe baza datelor personale, se fac verificările de rigoare în localităţile de domiciliu astfel încât să se preîntâmpine sau să se descopere eventuale situaţii de vot multiplu.

Dacă se semnalează incidente sau se solicită intervenţia echipelor de ordine, echipaje speciale acţionează rapid. În funcţie de gravitatea situaţiilor sesizate, acestea sunt ajutate de jandarmi şi chiar de trupele DIAS. Reamintim că, pentru cetăţenii care votează de mai multe ori, legislaţia în vigoare prevede pedeapsa cu închisoarea. Până la această oră, la Biroul Electoral Judeţean Constanţa nu au fost sesizate cazuri de acest gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii