Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un port la rasarit

ro

05 Oct, 2011 01:00 1956 Marime text

pravalia.jpgNu numai romanul Un port la răsărit şi volumul de nuvele Oraşul cu fete sărace au fost inferase timp de patruzeci şi şase de ani între 1944-1990, dar tot ceea ce s-a scris despre aceste două cărţi nu a putut vedea lumina tiparului în perioada amintită.

Din seria Opere de Perpessicius cronica a fost eliminată mai întâi din volomul IX, apărut în anul 1979. unde potrivit ordinei cronologice după care a fost întocmită ediţia îşi avea locul, iar o tentativă de a include această cronică în volumul XII - care cuprindea cronicile neapărute în volumele II-XI - a eşuat.
De asemenea, în seria Scrieri de Pompiliu Constantinescu, volumul cinci apărut în 1971, nu a fost inclusă decât cronica la romanul Anotimpuri, nu şi cea la Un port la răsărit.
Publicăm mai întâi cronica lui Perpessicius, din momentul în care se referă la romanul lui Radu Tudoran. Cronica a apărut în ziarul Acţiunea din 7 februarie 1942, iar apoi recenziile lui Ion Frunzetti la Oraşul cu fete sărace şi a lui Laurenţiu Fulga la Un port la răsărit.

Sursa: Prăvălia cu cărţi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii