Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CUGETARILE PARINTELUI MIRON MIHAILESCU pe marginea rugaciunii arhieresti ale lui Iisus, pentru ucenici si pentru credinciosi “FARA VIATA DE LA TINE, SA NU SE SOCOTEASCA VII, SA NU TRAIASCA IN AMAGIREA ACEASTA”

ro

07 Jun, 2011 10:55 1511 Marime text

chalice-prayer-1.jpg"(...) În predica sa, părintele Savu a spus foarte bine că Duminica citirii acestei Evanghelii este Duminica nejustificării scuzelor, a pretextelor găsite de om, pen­tru a-şi justifica viaţa trăită autonom, fără ascultare de Dumnezeu. Noi atragem atenţia şi la Spovedanie asu­pra acestui mod de eschivare cu îngăduinţă faţă de sine.

Gândirea aceasta a Mântuitorului, că fără viata Lui în noi, primind-o ca de la Tatăl, nu e de conceput viaţa, şi-a arătat-o la Cina cea de Taină, când în chip de rugăciune S-a spovedit înaintea Tatălui (aici îşi şi ter­mină El întrevederea cu ucenicii), spunând aşa:

Părin­te, Mi-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să le dau viaţă veşnică - şi tot El explică mai departe; viaţa veşnică este ca să Te cunoască pe Tine singurul, adevăratul Dumnezeu şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis. Aşa am înţeles Eu, Părinte, şi aceasta le-am dat-o lor. Ce anume? Le-am făcut cunoştinţă cu Tine, prin persoana Mea pe care le-am dat-o lor drept viaţă. Le-am împărtăşit taina dragostei Tale împodobindu-le inima cu dumnezeiescul Tău bine. Am făcut-o aceasta, Părinte şi acum vin la Tine; pe cei ce M-au ascultat şi au crezut că de la Tine vin cu viaţa Ta şi au primit-o aşa cum le-am adus-o Eu, pe aceştia primeşte-i în împărăţia Ta. Mă rog pentru ei, pentru cei care Te-au înţeles, care şi-au însuşit lumina înţelepciunii Mele, care e a Ta.

Mai mult pe http://www.razbointrucuvant.ro.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii