Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să ne creştem copiii? Dragostea, discernământul, căinţa şi rugăciunea intensă a părinţilor – cele mai sigure metode de educaţie

ro

09 Dec, 2011 18:52 986 Marime text

Rugăciunea părinţilor pentru copii, o garanţie a succesului în procesul educaţiei

... Cereţi şi vi se va da. (Lc. 11,9)

"Un mare cunoscător al vieţii duhovniceşti, Sfântul Isaac Sirul, consideră drept o condiţie esenţială a succesului în orice lucru întreprins de om ca „orice lucru, mare sau mic, să fie cerut cu rugăciune de la Ziditorul Său".

Aşadar, prima condiţie în procesul educaţiei este rugăciunea intensă a părinţilor pentru copiii lor. Iar daca simţim slăbirea intensităţii rugăciunii sau că nu suntem atenţi în timp ce ne rugăm, atunci, conform învăţăturilor Sfinţilor Părinţi, noi vom suplini aceste neajunsuri, aşa cum am mai spus, completând-o sub raport cantitativ. Aşa sfătuia Cuviosul Serafim. El recomandă părinţilor să nu se limiteze la rânduielile obişnuite, ci, imitându-i pe călugări, să vină la rugăciune şi în ceas de noapte. Exemple de rugăciune intensă pentru copii găsim la cuviosii din Vechiul Testament. Astfel, Iov „se sculă dis-de-dimineaţă şi aducea arderi de tot, după numărul lor al tuturor" (al copiilor săi), spunând: „Se poate ca feciorii mei sa fi păcătuit...[cu gândul!, n.n.]" (Iov 1, 5).

Prin rugăciunea sa Iov se apropia de duhul lui Hristos.

Ca si orice rugaciune, rugaciunea parintilor pentru copii poate fi înţeleaptă sau dimpotriva. Apostolul Iacob spune: „Cereţi şi nu primiţi, pentru că cereţi rău" (Iac. 4, 3).

 http://www.razbointrucuvant.ro/2011/12/08/cum-sa-ne-crestem-copiii-iv-dragostea-discernamantul-pocainta-si-rugaciunea-intensa-a-parintilor-cele-mai-sigure-metode-de-educatie/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii