Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum trebuie mărturisită credinţa Şi ce ajută la convertirea oamenilor la Hristos?

ro

08 Feb, 2012 13:29 1338 Marime text

„Orice mi-aţi spune şi orice mi-aţi face, eu nu mă las de Dumnezeu!"

- Mulţi se plâng că elevul ortodox se simte izolat şi marginalizat în şcoală. Deşi lucrurile par că s-au limpezit demult, totuşi el se pomeneşte înconjurat de colegi necredincioşi care îl tachinează, îl subestimează sau rad de el. Cum poate fi rezolvată această problemă?

- Această problemă se poate rezolva numai pe calea unirii părinţilor ortodocşi şi a copiilor lor. Înscrierea într-o şcoală sau gimnaziu cu profil ortodox este cea mai potrivita cale spre rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Când însă lipseşte beneficiul unui astfel de anturaj, părinţii îl vor învăţa pe copilul lor aşa-numite-le „tactici de apărare". Am vorbit despre tânărul diacon din biserica noastră. Când era elev, îl respectau toţi în şcoală numai pentru că mergea la biserică şi nu tăinuia de nimeni credinţa sa în Dumnezeu, deşi pe atunci era un lucru neobişnuit. Când părinţii îşi educă fiii în direcţia credinţei, când reuşesc să-i deprindă cu virtuţile, când le oferă cunoştinţe duhovniceşti, înţelepte, atunci aceştia îi vor depăşi cu mult pe semenii lor necredincioşi. Deşi vor fi jigniţi, clevetiţi, respinşi, totuşi credinţa în Dumnezeu îi va ajuta să ţină piept problemelor. În acest fel, vor deveni vii mărturisitori înaintea celorlalţi.

Sursa:  http://www.razbointrucuvant.ro/2012/02/07/cum-trebuie-marturisita-credinta-chiar-si-de-catre-copii-si-ce-ajuta-la-convertirea-oamenilor-la-hristos/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii