Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“GENUL”, PE CALE DE A FI DEFINIT PRIN CONVENTIE EUROPEANA DREPT CONSTRUCT SOCIAL/ Propaganda sodomiei prin MISTER GAY de Florii, la Brasov/ DEPENDENTA DE PORNOGRAFIE AFECTEAZA SI FEMEILE

ro

15 Apr, 2011 21:04 1623 Marime text

gender_role.jpgSTRASBOURG, 7 aprilie (C-FAM) Cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sunt aproape de finalizarea unei noi convenţii care defineşte "genul" ca un construct social, şi nu o distincţie biologică. Potrivit noii convenţii a Consiliului Europei cu privire la eliminarea violenţei împotriva femeilor, genul "înseamnă rolurile construite social, comportamentele, activităţile şi atributele pe care o anumită societate le consideră adecvate pentru femei şi bărbaţi."

Chiar dacă "genul" a apărut şi în alte documente, membrii Consiliului Europei nu au aprobat niciodată o definiţie formală a cuvântului. Acest proiect al convenţiei ar fi primul tratat internaţional care adaugă o componentă sociologică de gen la contextul biologic înţeles la modul general. Luca Volontè, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat pentru Friday Fax, "Forţa ideologică a multor mişcări şi lobby-uri legate de ideologia "genului" a distrus textul unei convenţii care ar putea avea o mare importanţă. Apărarea femeilor şi combaterea discriminării este o necesitate, dar acest text înrăutăţeşte situaţia şi creează noi bariere şi discriminări". Volontè a mai spus că acum Comitetul de Miniştri are responsabilitatea de a modifica definiţia genului sau "de a renunţa definitiv la text."

Noua definiţie de "construct social" este în contradicţie cu definiţia din Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale - pe care o citează această nouă convenţie. Statutul de la Roma prevede că: "În sensul prezentului Statut, se înţelege că termenul "gen" se referă la cele două sexe, masculin şi feminin, în contextul societăţii. Termenul "gen" nu indică un sens diferit de cele de mai sus."

Continuarea pe http://www.razbointrucuvant.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii