Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întoarcerea la Hristos – prefaţa mărturisitoare a părintelui Calciu

ro

07 Feb, 2012 12:57 1269 Marime text

Oare când va ieşi Patriarhia Româna de sub servitutea statului laic demonizat, orientat spre o Europa Unita plina de duhul anticristului si va canoniza martirii neamului românesc si ai Bisericii?"

Testamentul unei generaţii. "Despre cartea lui Ion Ianolide ştiam foarte puţine lucruri. Am citit câteva fragmente pe internet şi două capitole în revista creştină "Orthodox Word", scoasă de Frăţia Sf. Herman, a mănăstirii cu acelaşi nume din Platina, California. Sunt fragmente zguduitoare, pe care Ioan Ianolide - Dumnezeu să-l odihnească cu sfinţii Lui! - le scoate din comoara inimii sale sfinte de ucenic şi prieten al lui Gafencu - sfântul închisorilor, cum l-am numit toţi cei care l-am cunoscut, numire care a fost instiţutionalizată de Părintele Nicolae Steinhardt.

În ultimele luni mi-au parvenit, de la manastirea Diaconesti - Bacau, manuscrisele (dactilografiate de manastire) memoriilor lui Ianolide, intitulata Întoarcerea la Hristos (Ed. Christiana, Bucuresti, 2006) - o adevarata odisee a spiritului, o introspectie abisala facuta cu umilinta si finete, pe care numai un om trecut prin chinurile iadului si iesit curat pe malul înalt al sfintirii le-a putut primi de la îngerul care l-a vegheat pe toata calea încercarilor. Manuscrisele, cu multe alte hârtii au fost aduse de cineva, dupa moartea autorului, puse într-un sac, fara nici o ordine, fara numerotare, încât maicile au avut mult de lucru pâna ce le-au putut încropi în cele doua volume, orientând-se dupa titluri si urmarind evenimentele descrise în concordanta cu istoria închisorilor prin care Ianolide si alti eroi ai memoriilor au trecut.

Aceste rânduri pe care le scriu sunt fade si conventionale. Din tot ce s-a scris despre închisori, din toata investigatia psihologica pe care autorii, toti înzestrati cu duhul marturisirilor, cea mai adânc duhovniceasca este cartea aceasta, cea mai patrunzatoare, care poate sa înteleaga împreuna cu toti sfintii ce este latimea si lungimea, adâncimea si înaltimea, sa cunoasca iubirea lui Hristos cea mai presus de cunoastere si sa se umple de toata plinatatea lui Dumnezeu (cf. Efeseni 3: 18-19). Daca ai îndoieli asupra mântuirii, asupra jertfei sau asupra biruintii vrajmasului vazut si nevazut prin puterea credintei si a rugaciunii, daca te îndoiesti de iubirea lui Hristos si de eficienta pocaintei, aceasta carte, acest document duhovnicesc te va convinge

 http://www.razbointrucuvant.ro/2012/02/06/intoarcerea-la-hristos-prefata-marturisitoare-a-parintelui-calciu-viata-duhovniceasca-din-inchisorile-comuniste-si-servitutile-patriarhiei/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii