Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NOUL MUCENIC, PREOTUL IOAN DIN SANTA CRUZ (19 mai), care a fost martirizat in America anului 1985

ro

19 May, 2011 21:36 2205 Marime text

martirioansc.jpg"Noul Mucenic, părintele Ioan Karastamatis, s-a născut în anul 1937 în satul grecesc Apikia din insula Andro.

La vârsta de 20 de ani pleacă în America, iar mai târziu îşi întemeiază o familie. Este hirotonit preot şi timp de 10 ani lucrează cu râvnă apostolică în Alaska, unde slujeşte în mai multe sfinte locaşuri. Vine în Santa Cruz, la biserica Sfântului Prooroc Ilie, pe care o restaurează şi o sfinţeşte, devenind centrul de cateheză ortodoxă pentru toţi cei din această regiune, în care oamenii erau îndepărtaţi de Dumnezeu şi de Biserică.

Părintele Ioan era simplu în comportamentul său. Îşi iubea enoriaşii, iar uşa casei lui era mereu deschisă. Chiar şi noaptea, dacă îl căuta cineva era primit înăuntru. Propovăduia cu multă înflăcărare, Îl iubea pe Dumnezeu şi dorea ca toţi să-L iubească. Mergea prin parcuri şi vorbea cu oamenii care nu ştiau nimic despre Dumnezeu ori umblau pe căi rătăcite ori erau evrei.

Citeste continuarea pe http://www.razbointrucuvant.ro/2011/05/19/noul-mucenic-preotul-ioan-din-santa-cruz-19-mai-care-a-fost-martirizat-in-america-anului-1985/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • amerikanu 20 May, 2011 10:07 si gigionne la fel. tot makidon. doar ca el nu iubeste enoriasii, iubeste ginutzu toxic. si nu a fost la vera cruz, ci la siatl madison si mehic ceapas. la cat bea sigur nu putrezeste. cand il martirizeaza?