Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Zaharia de la Essex – Cuvânt de învăţătură către preoţi Să aducem mulţumire lui Dumnezeu continuu şi pentru toate

ro

17 Oct, 2011 12:24 1068 Marime text

Cele 3 mijloace puternice a micşora întunericul şi a spori lumina în noi:

- Să avem între noi cuvântul lui Dumnezeu locuind între noi din belşug. Cuvintele Evangheliei sunt de o autoritate absolută, sunt lumina vieţii şi constituie o judecată pentru fiecare dintre noi. Atunci când ne cercetăm pe noi înşine în lumina cuvintelor lui Dumnezeu, atunci vedem, pe de o parte, măreţia iubirii lui Dumnezeu pentru noi, măreţia jertfei Sale pentru noi si, pe de altă parte, vom vedea şi nemărginita sărăcie la care ne-a dus căderea noastră. Şi în tensiunea acestei înţelegeri, vom aduce pocăinţa noastră înaintea lui Dumnezeu.

- Numele Lui. El ne-a dat un Nume mai presus de tot numele, întru care putem fi mântuiţi. Chemând neîncetat numele Lui, intram în Duhul Lui, pentru că Numele este de nedespărţit de Persoana Sa. Şi Acesta şterge din noi toata murdăria şi rugina care s-au depus.

Duhul lui Antihrist este prezent deja în viaţa noastră. Chemând numele Domnului neîncetat, nimicim această prezenţă negativă a vrăjmaşului în viaţa noastră. Cele două linii/curente ale omenirii: calea lui Abel, culminând cu Maica Domnului; şi calea lui Cain, mergând până la Iuda şi până la cei din vremurile noastre. Pe măsura ce ne apropiem de sfârşitul lumii, tensiunea dintre aceste doua "curente" din lume se intensifică; până acolo unde se împlineşte cuvântul din Apocalipsa: "Cel ce spurcă, mai spurce, cele ce se sfinţeşte, mai sfinţească-se". Şi pentru ca să nimicim prezenţa vrăjmaşului, noi neîncetat chemam numele Domnului.

- Sfânta Liturghie, acest mare Dar pe care Dumnezeu ni L-a făcut. În timpul Liturghiei noi intrăm în puterea tainei Domnului nostru Iisus Hristos. Ni se dă posibilitatea să facem un schimb: să schimbăm viaţa noastră mică cu viaţa nesfârşită a lui Dumnezeu! (...)

Mai multe pe

 http://www.razbointrucuvant.ro/2011/10/16/parintele-zaharia-de-la-essex-cuvant-de-invatatura-catre-preoti-durau-sept-2011-video-sa-aducem-multumire-lui-dumnezeu-continuu-si-pentru-toate/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii