Pilda datornicului nemilostiv. Cum să iertăm?
Pilda datornicului nemilostiv. Cum să iertăm?"Ştim cu toţii că este o diferenţă mare între a ierta cu gura şi a ierta cu adevărat, iar după cum se spune că "Pomul se cunoaşte după roade", trebuie să ne gândim care sunt roadele iertării, pentru a ne da seama daca cu adevărat am iertat.
În primul rând, dacă am iertat pe cineva, atunci nu mai trebuie să pomenim răul care s-a întâmplat. Apoi, să vorbim de bine pe persoana pe care am iertat-o şi să ne comportam cu dânsa ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Noi însă de multe ori facem invers: spunem că am iertat-o, dar spunem la toată lumea greşeala pe care a făcut-o, o vorbim de rău şi continuăm să îi reproşăm ceea ce s-a întâmplat.
De asemenea, o greşeală pe care o facem des este că rupem repede legătura cu cineva care ne-a supărat şi, din păcate, facem asta doar pentru nişte vorbe sau ca aşa ne-a spus altcineva şi nu ne gândim cate vorbe spunem şi noi la rândul nostru, pentru care cineva care le-ar fi auzit s-ar fi supărat; şi totuşi nu s-a întâmplat asta, ba mai mult: de multe ori oamenilor le pare rău pentru ceea ce au spus, şi atunci, gândindu-ne că este omenesc să greşeşti, supărarea nu se mai justifica.
Unii se aprind şi mai mult şi măresc starea de gâlceavă prin ameninţări sau prin provocări, însă noi trebuie să căutăm pacea, căci aşa ne-a învăţat Mântuitorul nostru Iisus Hristos, şi chiar dacă ne-ar fi supărat cineva cu adevărat, să nu rupem legătura cu el, căci poate o să-i pară rău, şi chiar dacă nu înţelege şi nu-i pare rău, noi trebuie să-l iertam şi să ne rugăm pentru dansul.
De fiecare dată când ne greşeşte cineva, să-i mai dăm o şansă, însă niciodată să nu fie ultima şansă, ci, aşa cum spune Mântuitorul nostru, să iertăm: "De şaptezeci de ori câte şapte" (cf. Matei 18, 22), adică la infinit şi de fiecare dată atunci cand ne greseste cineva.
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/08/19/pilda-datornicului-nemilostiv/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp